Se ocupă cu tăiatul frunzei la câini. Dacă ar fi fost branşaţi, i-ar fi spus plagiatorului că Victoria Nuland este căsătorită cu influentul politolog, specialist în relaţii internaţionale şi comentator Robert Kagan, cercetător la Brookings Institution, omul care i-a consiliat atât pe Barack Obama (o scurtă perioada) cât şi pe Mitt Romney (caz unic, după ştiinţă mea) în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale. I-ar fi spus că o discuţie cu doamna Nolan poate avea efecte benefice pe lungă durata. Nu pentru el, ci pentru România.

I-ar fi spus că Robert Kagan este contributing editor la “The New Republic" şi că a fost un timp contributing editor la “The Weekly Standard". Că, împreună cu William Kristol, a fondat importantul “Project for the New American Century". I-ar fi spus că preşedintele Obama a salutat cea mai recentă carte a lui Robert Kagan. I-ar fi spus că şi fratele sau, Frederick Kagan, este comentator de politică internaţională la “The Weekly Standard" (că şi Max Boot şi Charles Krauthammer). O revista în care tocmai am scris o recenzie a antologiei de articole pe tema stângii americane a lui David Horowitz (au apărut primele două volume).

I-ar fi spus că la Washington există o comunitate de analize strategice în care fraţii Kagan sunt cât se poate de influenţi. Că Victoria Nolan este o persoană care va mai juca multă vreme, indiferent de cine va fi preşedinte, un rol de prim rang în luarea deciziilor pe teme europene şi nu numai. I-ar fi spus că Robert Kagan a scris una din acele cărţi care dăinuie, că el a fost cel care a formulat celebra distincţie: "Americanii sunt de pe Marte, europenii sunt de pe Venus". Aşa se ratează mari şanse pe lumea această, din prostie, din ignoranţa, din tupeu. Într-un cuvânt, din fudulie.

http://www.weeklystandard.com/articles/good-fight_771511.html
Sugestii de lectura, recenzia lui Frederick Kagan la memoriile lui Robert Gates:
http://www.weeklystandard.com/articles/gates-war_774086.html
precum si faimoasa carte a lui Robert Kagan:

Te-ar putea interesa și: