Evenimentul Zilei > International > Putin a acuzat SUA de distrugerea Nord Stream. Țarul, dezgustat de rusofobia Occidentului
Putin a acuzat SUA de distrugerea Nord Stream. Țarul, dezgustat de rusofobia Occidentului

Putin a acuzat SUA de distrugerea Nord Stream. Țarul, dezgustat de rusofobia Occidentului

Vladimir Putin s-a lăsat așteptat câteva minute, în timp ce sala era plină până la refuz. Țarul a lansat acuzații dure la adresa Ucrainei, dar și a Occidentului, după ce a anunțat anexarea celor patru provincii ucrainene.
UPDATE 7: Putin a calificat drept rasistă rusofobia care se răspândeşte în întreaga lume Unul dintre motivele pentru secole de rusofobie este că nu ne-am lăsat jefuiţi în timpul colonizării, am forţat Europa să facă comerţ pe picior de egalitate Occidentul nu are nevoie de Rusia, dar noi avem nevoie de ea. Occidentul spune mereu că apără ordinea şi regulile, dar de unde au apărut aceste reguli? Standarde duble, concepute pentru proşti. Occidentul „şi-a „aruncat măştile” în situaţia din Ucraina, arătându-şi adevăratele măruntaie, se aştepta ca Rusia să se destrame ca în anii ’90 şi încă nu-i pasă de existenţa unei astfel de ţări, a spus Putin, notează Mediafax.
UPDATE 6: Oficial, Vladimir Putin a acuzat SUA de distrugerea Nord Stream – „Au distrus conducta de la Nord Stream. E foarte clar cine beneficiază de aceste lucruri. Există sute și sute de baze militare ale NATO. E clar cine beneficiază de aceste incidente. Actualii parteneri ai SUA știu că de fiecare dată când statele nu agreează ceva, introduc sancțiuni. Și asta se întâmplă peste tot”
UPDATE 5: „În 1991, Occidentul credea că URSS nu se va întoarce, sau Rusia nu își va reveni din acea lovitură. Și am avut anii 1990 groaznici, totuși Rusia a rezistat și a devenit mai puternică și și-a luat înapoi locul meritat. Dar Occidentul caută noi oportunități pentru a ne lovi și au visat întotdeauna să împartă statul nostru în state mai mici care se vor lupta unul împotriva celuilalt”
UPDATE 4: „Occidentul a decis ruperea Uniunii Sovietice, dar nu ne vom raporta la acest status-qou”, acuză Vladimir Putin.
UPDATE 3: „Mă adresez celor care luptă în război. În 1991 Occidentul a crezut că Rusia nu își va mai reveni, iar Vestul nu încetează din a ne lovi. Au sperat mereu să spargă statul nostru în state mai mici. Cei din Vest sunt pregătiți să impună acest sistem hegemonial și au această motivație crudă care îi face să fie foarte agresivi și să submineze procesele internaționale. E extrem de important pentru ei ca toate statele să își cedeze suveranitatea în fața SUA. Ei nu vor o colaborare pe baze egale. Ei nu au nevoie de Rusia, noi avem nevoie de Rusia. Dezvoltarea noastră e o amenințare pentru ei. Ambiția SUA pentru dominație mondială a fost spulberată de Rusia în nenumărate rânduri.Înțelegerile din trecut pentru neproliferarea armelor sunt anulate”, și-a continuat Țarul discursul.
UPDATE 2: „Rusia are patru noi regiuni. Rezultatele referendumurilor sunt clare și cunoscute, oameni au ales și alegerea este definitivă”, a declarat Vladimir Putin.
UPDATE 1: „Astăzi semnăm decretele pentru a acceptat Luhanks, Donețk, Zaporojie și Herson. Sunt convins că Adunarea Federală va sprijini aderarea această regiuni, fiindcă aceasta este dorința a miliona de oameni și acesta e dreptul lor, care e cuprins în principiile ONU de autodereminare. Oamenii care nu au fost de acord în 2014, care și-au dat viața pentru a-și pătra viața și obiceiurile sunt victime ale atacurilor teroriste organizate de acest regim și sunt eroi ai Rusiei”, a spus Putin.
Știrea inițială….
„În conformitate cu principiile și normele de drept internațional universal recunoscute, recunoscând și confirmând principiul drepturilor egale și al autodeterminării popoarelor, consacrat în Carta Națiunilor Unite, luând în considerare voința poporului din regiunea Herson la referendumul organizat la 27 septembrie 2022, hotărăsc prin prezenta: Recunoașterea suveranității și independenței de stat a regiunii Herson” se arată în decretul de recunoaștere a regiunii Herson, semnat de președintele rus Vladimir Putin.Mai mult decât atât, printr-un document similar, liderul de la Kremlin a recunoscut suveranitatea și independența de stat a regiunii Zaporojie. În plus, avionul cu liderii regiunilor Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk, Herson și Zaporojie a zburat spre Moscova în seara zilei de 28 septembrie. Anterior, toți aceștia i-au cerut președintelui Vladimir Putin să admită regiunile lor în Rusia. Ceremonia de semnare a tratatelor respective va avea loc vineri, 30 septembrie, la ora 15.00, la Palatul Marelui Kremlin, informează Mediafax.

Referendum organizat sub presiunea armelor

În republicile populare Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina, a început votul în cadrul unui referendum privind anexarea regiunilor de Rusia. Votul a început de vineri, 23 septembrie. Ultima zi de vot a fost pe data de 27 septembrie. Președintele Rusiei a promis că va contribui la asigurarea securității acestui referendum și că va accepta rezultatul votului. Țările occidentale au transmis deja că nu vor considera valide aceste referendumuri ilegale.

Cu toate acestea, oamenii din regiunii au mărturisit că au fost scoși din case sub presiunea armelor. Ei au spus că au fost amenințați cu armele și în timpul votului. În acest context,  Volodimir Zelenski a mărturisit că referendumurile organizate de Moscova nu sunt doar crime împotriva dreptului internațional și legislației, ci sunt crime împotriva unor persoane specifice, împotriva unei întregi națiuni. Mai mult decât atât, și statele din Occident au respins inițiativa liderului de la Kremlin. În plus, liderii din vest consideră aceste referendumuri drept farse.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: