Conflict între Vlad Voiculescu și Florin Cîțu? Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, că nu există și nu a existat niciodată vreun fel de conflict între el și premier. Politicianul a precizat, la o conferință de presă, că în niciun caz nu i-a fost cerută demisia, așa cum s-a speculat.

În opinia sa, toate acestea sunt doar „intoxicări de presă”. Întrebat dacă premierul Cîțu i-a cerut demisia, în urma tensiunilor din interiorul noului Guvern, ministrul Sănătății a susținut că nu se pune problema.

Conflict între Voiculescu și Cîțu? „Cu domnul Cîțu am o relație cât se poate de bună

„Nu s-a pus în discuție ca cineva din Guvern să îmi ceară demisia. Cu domnulCîțu am o relație cât se poate de bună, la fel de bună precum cea cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu”, a afirmat Voiculescu în cadrul conferinței de presă de vineri.

„Sunt intoxicări de presă, ideea că un ministru s-ar certa cu alt ministru sau cu premierul țării”, a continuat acesta. De asemenea, ministrul Sănătății a susținut că nu a existat până acum nicio ceartă între cei doi miniștri. Au fost doar discuții bazate pe respect.

„Dacă fiecare vine cu propriile îngrijorări legitime, cu propria viziune asupra unui aspect care impactează viața publică, educația sau sănătatea națiunii, discuțiile sunt necesare, într-un cadru respectuos. Repet, nu a existat niciodată vreun conflict sau ceva care să semene a ceartă între oricare doi miniștri. Respectiv între un ministru și premierul țării din acest moment”, a conchis Vlad Voiculescu.

Este Voiculescu mărul discordiei? Liberalii spun că da, Cioloș ia poziție

De-a lungul ultimelor săptămâni au tot apărut tensiuni în interiorul coaliției de guvernare. În special între USR-PLUS și PNL au fost disensiuni. Problema principală este comunicarea, miniștrii USR-PLUS fiind într-o continuă și agresivă campanie de imagine, arată Digi 24.  Ministrul Sănătății s-a remarcat prin mesaje contrare celor susținute oficial de premierul Cîțu și chiar de președintele Iohannis. Voiculescu ar fi devenit un factor de tensiune major, susțin surse liberale.Așa cum a arătat EVZ, chiar președintele PLUS, Dacian Cioloș, a intervenit în acest conflict luându-i apărarea co-fondatorului formațiunii sale politice.

Potrivit unor oficiali guvernamentali, premierul se vede pus într-o situație inconfortabilă în relația cu ministrul Sănătății. Cauza este modul în care acesta alege să poarte campania personală de imagine.