Evenimentul ZileiSocialDezvăluiri din interior. Cum decurge lupa contra COVID-19 în România. „Lucrurile merg bine”

Dezvăluiri din interior. Cum decurge lupa contra COVID-19 în România. „Lucrurile merg bine”

Dezvăluiri din interior. Cum decurge lupa contra COVID-19 în România. „Lucrurile merg bine”
Trendul descendent al pandemiei va continua în perioada următoare în România. Medicul Virgil Musta s-a declarat convins că situația se va îmbunătăți din punct de vedere pandemic, în paralel cu o vaccinare anti-COVID-19 care va continua.

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, consideră că trendul descendent cu privire la numărul de infectări cu SARS-CoV.2 în România va continua în perioada următoare. „Dacă se înţelege ca în continuare să ne vaccinăm cât mai mulţi şi cât mai rapid, sunt convins că lucrurile vor merge bine”, a afirmat doctorul.

Regulile de prevenire a răspândirii COVID-19 trebuie respectate în continuare

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, membru în Comisia Naţională de Management Clinic şi Epidemiologic al COVID-19, consideră că, în pofida scăderii numărului de cazuri de COVID-19, regulile de prevenire a răspândiri bolii trebuie respectate în continuare, relatează News.ro .

„Eu cred că nu trebuie să ne relaxăm. Trebuie, în continuare, să fim foarte, foarte prudenţi ca să putem încetul cu încetul, să revenim la o viaţă normală respectând, totuşi, anumite reguli”, a declarat, duminică după amiază, Virgil Musta, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.

Rolul avansării vaccinării anti-COVID-19 este esențial

Întrebat când crede că va trece al treilea val al pandemiei, doctorul a subliniat importanţa vaccinării.

„Eu am speranţa că în jumătate de lună, o lună, el (al treilea val al pandemiei – n.r.) va ajunge la un nivel care să ne permită să ne desfăşurăm activităţile normal. Adică eu cred că trendul descendent va continua şi s-ar putea să fie mai mulţi factori care să intervină în acest sens, evoluţia normală a infecţiei, dacă ţineţi minte, în urmă cu un an, în luna iunie numărul de cazuri era foarte mic pentru că şi infecţia, pe de o parte, a avut un trend de scădere natural.

Pe de altă parte, măsurile luate şi respectate au dus la scăderea acestui număr. Dacă se înţelege ca în continuare să ne vaccinăm cât mai mulţi şi cât mai rapid, sunt convins că lucrurile vor merge bine”, a mai adăugat medicul.


Accesează: