Evenimentul Zilei > Politica > Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Ce schimbări pregătește Guvernul
Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Ce schimbări pregătește Guvernul

Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Ce schimbări pregătește Guvernul

Viorica Dăncilă a anunțat, joi, în ședință, una dintre schimbările importante pe care le pregătește Guvernul. Programul „Prima Casă” se va transforma în „O familie – o casă”.

„Discutăm azi în primă lectură proiectul «O familie – o casă“, o variantă mai apropiată de nevoile cetăţenilor decât Programul Prima Casă. Propunem creşterea nivelului garanţiei guvernamentale de la 50% la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiune şi reducerea substanţială a dobânzilor pentru familiile cu copii şi persoanele cu dizabilităţi”, a declarat Dăncilă.

Totodată, aceasta a menționat și faptul că Guvernul urmează să promoveze un proiect care se află deja în transparență decizională privind programul guvernamental „Dezvoltarea regiunii nord-est”.

„Vrem să îmbunătăţim condiţiile de viaţă pentru români, pentru cei care nu beneficiază de utilităţile necesare unui trai decent. În acest sens, vom acorda pentru fiecare gospodărie un ajutor nerambursabil de 20.000 de lei pentru izolarea termică şi energetică a locuinţelor, încălzire cu centrale termice, asigurarea de apă caldă menajeră prin sisteme solare, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinţei şi conectarea gospodăriilor la reţeaua de apă, canalizare şi gaze”, a încheiat premierul.