Evenimentul Zilei > International > Viktor Orban, la un pas de înec! A fost salvat de un jurnalist local
Viktor Orban, la un pas de înec! A fost salvat de un jurnalist local

Viktor Orban, la un pas de înec! A fost salvat de un jurnalist local

Premierul ungar Viktor Orban, aflat în vacanţă pe litoralul croat, a fost la un pas să se scufunde cu o barcă gonflabilă, dacă nu era salvat de un jurnalist local. Viktor Orbán, soția sa Anikó Lévai și unul dintre bodyguarzii lor se aflau într-o barcă cu motor care s-a stricat în mijlocul Mării Adriatice.

Incidentul cu barca a avut loc în weekend într-un golf al insulei Vis de pe coasta Dalmaţiei.

Potrivit jurnalistului local care a intervenit, barca în care se aflau Viktor Orban, soţia acestuia şi bodyguardul lui pierdea aer şi risca să se scufunde.

„Barca sa gonflabilă s-a rupt, aşadar i-am adus la ţărm pe el, pe soţia sa şi pe bodyguardul său”, a declarat jurnalistul Boris Vrkic pentru cotidianul Slobodna Dalmacija.

Vrkic a făcut şi o poză care-l arată în barca sa împreună cu Viktor Orban.

Viktor Orban și un jurnalist croat
Sursa: Jutarnji

După cele întâmplate, premierul ungar şi-a menţinut buna dispoziţie şi a mers apoi să ia cina la un restaurant pescăresc, a mai precizat jurnalistul croat.

Premierul Viktor Orban îşi petrece de obicei vacanţa de vară pe litoralul Croaţiei.

Viktor Orban și declarațiile rasiste

Viktor Orbán este un politician maghiar, prim-ministru al Ungariei între 1998-2002 și apoi din 2010 până în prezent. FIDESZ, formațiunea conservatoare pe care o conduce, a obținut la alegerile legislative din 2010 peste două treimi din mandate.

El a provocat un adevărat scandal cu discursul rasist și anti-UE susținut la Tușnad, în România, la sfârșitul lunii iulie. În afirmațiile sale, premierul Ungariei a idealizat „rasa maghiară”.

„Nu vrem să fim o rasă mixtă”, care să se amestece cu „non-europeni”, a spus Orban atunci, care continuă: „Problema cea mai spinoasă continuă să fie problema demografică. Sunt mai multe înmormântări decât naşteri. (…) A doua provocare este fenomenul migraţionist, care a împărţit Europa în două. Fenomenul migraţionist a împărţit în două Europa. Pur şi simplu, Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt nişte conglomerate de popoare”, a spus premierul ungar.

Mai mult, Viktor Orban a acuzat Uniunea Europeană de impunerea acceptării unor migranți pe teritoriul țării sale, astfel că oficialul maghiar a decis ca Ungaria sa să nu se ralieze „ofertei” Occidentului.