Viktor Orban, în campanie pentru radicali

Viktor Orban, în campanie pentru radicali

Fostul premier ungar, Viktor Orban, se va afla în Secuime, în perioada 25-27 mai, pentru a face campanie electorală radicalilor din Partidul Civic Maghiar (PCM).

Vestea a determinat o reacţie dură din partea preşedintelui UDMR, Marko Bela. Potrivit Mediafax, Marko i-a cerut lui Orban să accepte că bătălia electorală se dă între PCM şi UDMR, nu între partidele parlamentare din Ungaria.

„Dacă ei cred că, în cadrul comunităţii maghiare, competiţia este bine-venită, aşa cum am văzut o astfel de declaraţie, atunci să accepte că noi suntem între noi în competi- ţie, şi nu partidele parlamentare din Ungaria“, a spus Marko, referindu-se la faptul că Orban este preşedintele FIDESZ, partid de opoziţie din Ungaria cu şanse mari să câştige alegerile viitoare.   Program în Secuime Timp de trei zile înainte de alegerile locale, Viktor Orban va participa la mitingurile PCM din Miercurea-Ciuc, Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe şi Odorheiu Secuiesc. În campania PCM pentru locale şi-a anunţat implicarea şi europarlamentarul Laszlo Tökes, care a reuşit să strângă o treime din voturile maghiarilor la alegerile din toamnă.

Ne puteți urmări și pe Google News