Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > VIDEO. Lavinia Șandru s-a reîntors la marea ei dragoste. Așa își începe toate diminețile fostul politician

VIDEO. Lavinia Șandru s-a reîntors la marea ei dragoste. Așa își începe toate diminețile fostul politician

Pe Lavinia Șandru lumea o știe de la TV, fie prin prisma emisiunilor de divertisment sau talk-show-urilor politice pe care le modera, sau din viața politică. S-a lăsat de politică și s-a reîntors la viața pe care și-o dorea încă din adolescență.

Lavinia Șandru nu mai este văzută în Parlament, nu mai apare la emisiunile politice și nici nu își mai dă cu părerea despre ceea ce se întâmplă în politica din România. Acum ea este văzută de consumatorii de teatru și film, fiind implicată într-o sumedenie de proiecte artistice.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/5

Zilele trecute fotoreporterii EVZ au întâlnit-o pe Lavinia în momentul în care se îndrepta către teatrul Excelsior, noua ei casă. Extrem de pasionată de teatru și film, Șandru susține că în momentul de față se simte extrem de împlinită din punct de vedere profesional.

„Am terminat Academia de Artă Teatrală din Târgu Mureș. Pentru cei care se miră, da, eu sunt actriță. Eu nu sunt de fapt politolog cum ar fi crezut unii și alții, dar e adevărat, am făcut un Master și un Doctorat în Științe Politice la Universitatea București. Sunt actriță și chiar aveam nevoie să joc pentru că asta era meseria mea. Scena mă făcea să mă simt bine întotdeauna”, a povestit Lavinia în podcastul lui Cristi Brancu. Lavinia Șandru s-a reîntors la marea ei dragoste printr-o împrejurare.

Directorul teatrului Excelsior i-a propus să facă parte din juriul unui concurs de dramaturgie făcut pentru elevi, „New drama”. La final, premiul care se acorda era punerea în scenă a piesei câștigătoare. După ce i-a înmânat lui Bogdan Capșa, cel care a fost ales câștigător, marele premiu, reprezentanții teatrului i-au spus că ei îi vor pune piesa în scenă.

Crezând că este o glumă, Lavinia i-a spus tânărului că dacă teatrul îi oferă această șansă, ea se oferă să joace în ea. Gluma s-a transformat în ceva serios, căci, după două luni a fost anunțată că scriitorul a modificat scenariul în așa fel încât în rolul principal să fie o doamnă, și dacă va accepta propunerea va interpreta o moderatoare de televiziune care vinde timp. Se întâmpla în 2018.

Și-a făcut debutul și în cinematografie

De atunci i s-a deschis apetitul și pentru cinematografie și a acceptat să facă parte din distribuția filmului „Ana. Ana Simion”, în regia lui Mihai Mălaimare. Lavinia a intrat în pielea personajului Ana Simion, o figură importantă a rezistenței anticomuniste din România de după instaurarea regimului comunist, care a fost prigonită și arestată de Securitate pentru sprijin acordat partizanilor anticomuniști care se ascundeau în munții Făgăraș, iar prestația i-a adus premiul pentru debut în cadrul Festivalului Internațional de film de la Varna.