Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > VIDEO. Ionuț Dolănescu recondiționează casa mult disputată după moartea tatălui său. În 2023 speră să se mute în casa copilăriei sale

VIDEO. Ionuț Dolănescu recondiționează casa mult disputată după moartea tatălui său. În 2023 speră să se mute în casa copilăriei sale

După mulți ani în care s-au judecat pentru averea regretatului Ion Dolănescu, cei doi fii, Ionuț și Dragoș, au ajuns în final la un numitor comun și au împărțit bunurile. Casa în care a locuit marele cântărețe de muzică populară i-a revenit lui Ionuț, iar acum acesta încearcă să o recondiționeze, să refacă întocmai imaginea copilăriei sale.

Chiar dacă locuiește de ani buni în America, ori de câte ori revine în România, Ionuț Dolănescu stă în casa rămasă moștenire de la Ion Dolănescu. Deoarece este considerată imobil de ptrimoniu, de-a lungul timpului nu a avut permisiunea de a o renova complet, cu toate că locuința avea mari nevoie de reparații.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/13

Într-un final, abia anul acesta, Primăria Sectorului 2 i-a dat autorizație, însă nu pentru construcție, ci pentru „recompartimentare interioară, transformare pod în mansardă cu modificre de fațade și șaprantă acoperiș cu păstrarea înălțimii maxime la coamă și ștrașină”, lucrare care se va desfășura pe o perioadă de doi ani.

Zilele trecute, fotoreporterii EVZ au văzut mare vânzolează în fața casei lui Dolănescu. Camioane care aduceau materiale de construcții, utilaje, muncitori care cărau de zor, alții care munceau, ocupau toată strada. Din păcate Ionuț Dolănescu nu era șef de șantier, ci a preferat să lase totul pe seama meseriașilor. Totul însă se petrecea într-un ritm alert, tocmai pentru a se încadra în timpul pe care îl au la dispoziție pentru finalizarea lucrării.

Vila este recunoscută în trecut pentru petrecerile grandioase pe care Ion Dolanescu le dădea, în special de ziua lui de nume, așa că Ionuț Dolanescu vrea să ducă mai departe tradiția. După ce a vorbit cu un arhitect, fiul regretatului cântăreț de muzică populară a decis ca imobilul are nevoie de mari îmbunătățiri, dar că vrea să nu schimbe nici din arhitectura, nici din design-ul interior. Astfel că a păstrat mobila veche a părintelui său, dar și multe icoane și poze vechi cu întreaga familie.

Casa a fost ridicată de Barbu Ștefănescu Delavrancea

Imobilul de peste 100 de ani nu este asociat doar cu Ion Dolănescu, ci și cu marele scriitor Barbu Ștefănescu Delavrancea, cel din urmă fiind și cel care a ridicat casa. Din păcate, în ultimii ani ai vieții sale, cântărețul de muzică populară nu s-a mai îngrijit de imobil, nu a mai investit în casă, astfel că acum Ionuț Dolănescu are mult de lucru la ea pentru a o readuce cât mai aproape de forma ei inițială.