Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > VIDEO. Viață de fost președinte. Emil Constantinescu a oprit mașina SPP-istului ca să-și ia doi covrigi cu sare

VIDEO. Viață de fost președinte. Emil Constantinescu a oprit mașina SPP-istului ca să-și ia doi covrigi cu sare

Anul trecut, fostul președinte Emil Constantinescu, a ajuns la spital după ce a suferit un accident casnic în care și-a fracturat clavicula și glezna. Acesta a fost operat de urgență și a avut nevoie de câteva luni de recuperare. În momentul de față Emil Constantinescu pare că și-a revenit complet și este în continuare apt de muncă.

Cel puțin asta arată în cele mai recente fotografii realizate de fotoreporterii EVZ. La aproape 81 de ani, vârstă pe care o va împlini în  luna noiembrie, Emil Constantinescu continuă să fie o persoană activă și să lucreze în continuare.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/13

Zilele trecute, fostul șef de stat și-a pus angajatul să oprească într-o intersecție pentru a merge să-și cumpere doi covrigi cu sare. Conform legii, până la sfârșitul vieții, foștii lideri de stat sunt păziți de Serviciul de Pază și Protecție, care le asigură o mașină și un agent de pază. Este și cazul lui Emil Constantinescu care dispune în permanență de un angajat. Însoțit de cel care îi asigură paza, dar și care îi conduce mașina, fostul președinte ai ieșit din casă pentru a merge la Institutul de Studii Avansate pentru Cultură și Civilizația Levantului, acolo unde deține funcția de președinte al ogranizației.

Înainte de a ajunge la serviciu, Emil Constantinescu i-a cerut angajatului său să oprească la o covrigărie din drum. Vizbil slăbit, semn că timpul nu a stat în loc pentru el, dar totuși activ și fără probleme de deplasare chiar și după problemele la gleznă pe care le-a avut vara trecută, Emil Constantinescu a coborât personal din mașină și a stat la coadă alături de ceilalți clienți. Cu toate că ar fi putut aștepta în mașină ca angajatul să-i aducă covrigii, Constantinescu s-a deplasat singur, însoțit doar de agentul de protecție, care are obligația de a nu-l pierde din ochi.

Face cercetare la ISACCL pentru 16 500 lei pe lună

Emil Constantinescu a mâncat cei doi covrigi până a ajuns la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultură și Civilizația Levantului, instituție publică pe care a înființat-o în anul 2017 și care îi rotunjește veniturile în fiecare lună cu 16 500 lei din funcția de președinte al organizației. Bugetul anual al instituției a oscilat între patru și cinci milioane de lei, iar sediul a fost pus la dispoziție de stat, undeva în zona Arcului de Triumf. De-a lungul timpului mai multe nume sonore au criticat existența Institutului Levantului, sub forma propusă de Emil Constantinescu. „Institutul Levantului este una dintre multe insitituții inutile și bugetivore, care vor trebui desființate. Este scandalos ca cercetarea serioasă să fie văduvită de finanțare de dragul unor asemenea încropeli”, a scris fostul ministru al Culturii, Thedor Paleologu pe Facebook. Și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, are un cui împotriva Institutului, despre care spune că analizează transformarea clădirii în care funcționează în sediu pentru „Școala Pia Brătianu Nr.2”.

„Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraaglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului, condus de fostul președinte al României- dl. Emil Constantinescu. Aici poate funcționa școala Pia Brătianu Nr.2, unde elevii învață în trei schimburi”, a scris la finele anului trecut, primarul Sectorului 1 într-o postare făcută pe Facebook.

 

Publicat in categoriile: Blitz news, Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: