Evenimentul Zilei > Politica > Emil Constantinescu, internat în spital! Accident grav pentru fostul preşedinte
Emil Constantinescu, internat în spital! Accident grav pentru fostul preşedinte

Emil Constantinescu, internat în spital! Accident grav pentru fostul preşedinte

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a suferit un grav accident casnic în urma căruia şi-a fracturat clavicula şi glezna, fapt pentru care a fost operat la Spitalul Militar Central Dr. Carol Davila.

Conform Agerpres, fostul şef de stat a alunecat săptămâna trecută pe o suprafaţă spălată cu detergent, iar căderea a avut urmări grave pentru el.

În prezent, acesta continuă recuperarea medicală la reşedinţă. Emil Constantinescu va trebui să urmeze un program special o lună şi jumătate.

„Preşedintele Constantinescu transmite toată aprecierea sa şi cele mai călduroase mulţumiri echipei de medici, asistente şi infirmiere din Secţia Ortopedie, condusă de doctorul Marius Stănescu.

Mulţumiri doamnei prof. dr. Mariana Jinga, director medical al spitalului şi şef al Clinicii de Medicină Internă. Preşedintele Constantinescu mulţumeşte, de asemenea, Serviciului de Protecţie şi Pază pentru sprijinul acordat”, se mai arată într-un comunicat de presă.

Fostul presedinte Emil Constantinescu a mai suferit în octombrie 2005 a operatiei pe colon realizate la la Institutul Clinic Fundeni, când a fost operat de profesorul Irinel Popescu.

Atunci i-a fost extirpată o porțiune de aproximativ 30-35 de centimetri din colon, fără ca tranzitul intestinal să fie afectat. Emil Constantinescu a fost preşedintele României între anii 1996 și 2000.

„După șase ani în care Ion Iliescu și oamenii săi, aceștia fiind în mare parte foști nomenclaturiști comuniști, au dominat scena politică postrevoluționară din România, candidatul forțelor de Opoziție reușește să se impună ca președinte.

Alegerea lui Emil Constantinescu în fruntea țării a venit după o campanie dură, fiind însoțită de un val uriaș de speranță.

În primul tur, care a avut loc în 3 noiembrie 1996, au fost înscriși în cursă 16 candidați.

Nici atunci nu au lipsit figurile exotice, precum Constantin Mudava, un foarte cunoscut vindecător la acea vreme, sau Nuțu Anghelina, un fanatic religios. Cele mai multe voturi le-a obținut președintele în funcție, Ion Iliescu, peste 32%, fiind urmat de candidatul Convenției Democrate, Emil Constantinescu, cu 28,22%.

Au urmat apoi două săptămâni de campanie în care nu au lipsit incidentele violente”, se arată în articolul Memoria EVZ. Noiembrie 1996: Prima victorie a forțelor de dreapta.

Memoria EVZ. Noiembrie 1996: Prima victorie a forțelor de dreapta. Emil Constantinescu, profesorul care l-a dat jos pe neocomunistul Ion Iliescu