Evenimentul Zilei > Justitie > Acord final pentru Kovesi. Totul a fost hotârăt la Bruxelles. UPDATE
Acord final pentru Kovesi. Totul a fost hotârăt la Bruxelles. UPDATE

Acord final pentru Kovesi. Totul a fost hotârăt la Bruxelles. UPDATE

Consiliul UE și Parlamentul European o vor desemna, marți, candidat comun pe Laura Codruța Kovesi.

UPDATE: 

Echipele de negociere ale Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord final pentru ca Laura Codruța Kövesi să devină primul procuror-șef al Biroului Procurorului Public European, a anunțat, într-o postare pe Twitter, eurodeputatul Juan Fernando Lopez Aguilar, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), și membru în echipa de tratative a PE care a avut mandatul să susțină candidatura lui Kövesi

”Echipele de negocieri pentru Parchetul European, faza finală, după ani lungi de discuții: cu colegii mei M. Pagaza și M. Holmeier și cu președinția finlandeză. Acord final între Consiliu și Parlamentul European: Laura Kovesi, primul procuror european”, a scris Lopez Aguilar.

 

Ştire iniţială:

După ce Laura Codruța Kovesi a fost desemnată, prin vot, și candidatul Consiliului UE pentru conducerea Parchetului European, numirea ei în funcția europeană intră în linie dreaptă, mai sunt de îndeplinit câteva formalități.

Prima dintre acestea va avea loc marți, la Bruxelles, așa cum au anunțat surse europene imediat după votul din 19 septembrie, unde echipa de negociere a Consiliului UE va înștiința echipa de negociere a Parlamentului European asupra noului vot din COREPER. Întalnirea dintre echipele de negociatori va avea loc, cel mai probabil seara, în jur de ora 19:00.

„Urmeaza apoi ca decizia sa fie formalizata si in urmatoarea sedinta a Conferintei Presedintilor de grupuri parlamentare, care va avea loc in 17 octombrie.

In principiu, ultima etapa a negocierii va insemna desemnarea oficiala a fostei sefe a DNA drept candidat pentru functia de procuror-sef european.

Urmeaza, apoi, pentru ca procedura de numire sa se incheie, un vot in plenul Parlamentului European”, scrie Realitatea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.