Evenimentul Zilei > Economie > Ponta vrea să taie panglici împreună cu Tăriceanu și Boc
Ponta vrea să taie panglici împreună cu Tăriceanu și Boc

Ponta vrea să taie panglici împreună cu Tăriceanu și Boc

Premierul Victor Ponta, a reafirmat că de la 1 ianuarie 2013 veniturile românilor vor fi impozitate progresiv, cu trei cote de impozitare, de 8%, 12% și 16%, precizând că este vorba de o cotă socială, primele două trepte urmând să fie destinate persoanelor cu venituri mici.

”Efectul pe buget este un efect negativ”, a recunoscut Ponta, la emisiunea ”După 20 de ani”, difuzată de ProTV.
Un alt subiect abordat de Victor Ponta a fost cel al proiectelor de infrastructură. ”Nu vreau să încep să tai panglici la ce au făcut alții înaintea mea, eventual voi merge împreună cu foștii prim miniștri Tăriceanu sau Boc la astfel de evenimente”, a promis Ponta. Acesta a mai dezvăluit că unul dintre angajamentele făcute în fața FMI este ca orice economie care va fi făcută de noul Guvern să fie folosită pentru cofinanțarea proiectelor europene.
De asemenea, Ponta a mai afirmat că este decis să modifice sistemul redevențelor pentru resursele naturale ale României, refuzând să dea totuși o cifră pentru noul nivel al acestora.
Referitor la Cupru Min, a cărei privatizare a eșuat de curând, primul ministru a lansat o variantă inedită. Având în vedere că problemele companiei sunt în legate în principal de investițiile de mediu, Ponta propune transferul acțiunilor către o autoritate publică locală, cum ar fi Consiliul Județean, în așa fel încât să poată fi eligibilă pentru finanțări prin programele europene de mediu.
Citiți și:

  • Victor Ponta: "Nu îmi doresc un conflict cu președintele Traian Băsescu"
  • Ponta: ”Ungureanu a început un lucru bun la ANAF”
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: