Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta anunță dezastrul economic. Criza va fi mai puternică decât în Grecia. „Ne împrumutăm ca să plătim dobânzi”
Victor Ponta anunță dezastrul economic. Criza va fi mai puternică decât în Grecia. „Ne împrumutăm ca să plătim dobânzi”

Victor Ponta anunță dezastrul economic. Criza va fi mai puternică decât în Grecia. „Ne împrumutăm ca să plătim dobânzi”

România va intra într-o perioadă extrem de dificilă în perioada următoare, în contextul crizelor actuale. Fostul premier Victor Ponta estimează că România va rămâne fără bani și va trece printr-o criză similară, dacă nu mai mare decât cea pe care a traversat-o Grecia în urmă cu zece ani.

Fostul premier Victor Ponta anunţă vremuri grele pentru România. El avertizează că urmează o perioadă extrem de dificilă, în contextul împrumuturilor cu dobândă foarte ridicată pe care le contractează Guvernul. În prezent, a avărat Victor Ponta, românia plătește o dobândă de 9%, ceea ce este foarte mult.

Fostul premier estimează că în acest ritm, în următorii ani România va rămâne fără bani, iar asta va duce la criză mai profundă decât cea din Grecia, din urmă cu zece ani.

„Eu urmăresc acum din postura de neimplicat politic, dar de om care se uită la business şi la zona noastră din Europa de Est. Azi, (duminică dimineaţă – n. red), a mai apărut o ştire că Guvernul s-a mai împrumutat cu niste bani, cu dobândă de 9%. Vreau să vă spun că nu cunosc nici o ţară care să se împrumute cu asemenea dobânzi şi care să reziste pe termen lung. Asta înseamnă că nu o să avem bani în anii care urmează şi mi se pare curios că nimeni nu e interesat de chestia asta. O să fie mai rău decât a fost în Grecia, acum zece ani, pentru că noi nu suntem în zona euro”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta anunță dezastrul economic

Fostul premier a atras atenția că pe plan mondial apar din ce în ce mai multe crize. În aceste condiții, Victor Ponta s-a arătat indignat de felul în care tratează Guvernul sistemul economic. El este de părere că Executivul ar fi trebuit să refuze împrumuturile la dobânzi atât de ridicate. Aceasta deoarece nu ne avantajează absolut deloc.

„Pe plan mondial încep să apară din ce în ce mai multe probleme. Toată lumea se pregăteşte de recesiune. Noi ne împrumutăm ca să plătim dobânzi. Şi nu rămâne niciun ban în România” a declarat Victor Ponta la România TV.

Banca Centrală Europeană a anunțat, în luna aprilie, că datoria României crește anual cu 20 de miliarde de lei. Aceasta doar din majorarea dobânzii, în timp ce Bulgaria face împrumuturi de șase ori mai mici. astfel, analizele arată că România conduce topul statelor de pe lista neagră a UE care se împrumută la cele mai ridicate dobânzi.