Victor Mocanu, "Lăpuşneanul" PSD: Nu mă vreţi, eu mă vreau

Victor Mocanu, "Lăpuşneanul" PSD: Nu mă vreţi, eu mă vreau

Pesedistul buzoian Victor Mocanu îi aruncă mănuşa liderului Victor Ponta: USL să-l susţină pe Bâgiu la şefia CJ. Lui îi ajunge filiala PSD.

Lăsat pe margine în jocul USL pentru locale, preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, şi-a arogat postura voievodului Lăpuşneanu în relaţia cu Kiseleff numărul 10: "Dacă voi nu mă vreţi candidat, eu mă vreau!

Socialdemocratul susţine că, indiferent de decizia conducerii centrale, el şi "cumătrul" Constantin Boşcodeală sunt decişi să meargă la alegeri din postura de candidaţi PSD. "USL poate să mizeze pe cartea Cristian Bâgiu, noi mizăm numai pe a noastră", sună mesajul formulat de şeful CJ în exerciţiu.

USL, definiţia de Buzău

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul PSD, Victor Ponta, este aşteptat cu braţele deschise la filiala de Buzău a partidului pentru a tranşa soarta candidaturilor. Dar numai în conformitate cu aşteptările organizaţiei social-democrate. Orice altă variantă propusă de Ponta se va solda cu candidaturi separate, în numele PSD, avertizează Mocanu. "Se doreşte o candidatură USL în baza protocolului. Dacă nu se poate, USL poate să-l susţină în continuare pe Bâgiu. Noi, ieri, în cadrul Comitetului Executiv al organizaţiei am decis, în ultimă instanţă, ca toate candidaturile noastre la alegerile locale să se desfăşoarea numai sub sigla PSD. Deci, şi eu, şi domnul Boşcodeală vom merge în alegeri pe lista PSD", a declarat, pentru EVZ, Victor Mocanu. Întrebat ce USL ar mai exista la nivelul judeţului dacă filiala PSD merge pe varianta candidaturilor separate, Mocanu a replicat ironic: "Cum care? Liberalii şi conservatorii şi...".

El a precizat că în marea lor majoritate, primarii şi parlamentarii organizaţiei susţin această alternativă de lucru la locale: "Citiţi declaraţiile din presa locală ale domnului Ghiveciu. Cu doamna Carmen Moldovan nu am discuţii", ne îndeamnă preşedintele CJ, al cărui fiu, Adrian Mocanu, este unul din deputaţii filialei.

"Ochelarii" partidului

O candidatură ca independent? Exclus, afirmă Mocanu. Este prea popular în judeţ pentru ca cei de la Bucureşti să prefere să-l piardă, chiar şi în cazul în care va candida separat de USL, se mândreşte şeful CJ. Susţine scandalul fondurilor europene, în care este implicat, nu i-a legat nici o piatră de moară de picior.

"Care, ce imagine proastă? Imaginea proastă nu mi-o dă mie nici ochii, nici ochelarii nimănui, ci populaţia prin vot. Cred că am luat destule voturi ca să ştiu ce imagine am", susţine Mocanu. Sondajele ar demonstra optimismul social-democratului. "Dacă am merge îm preună cu PNL, am lua în judeţ 72%. Separat, 75%", face calculul Mocanu.

Respinge existenţa unui conflict de natură personală între el şi fiul său şi liderul partidului, Victor Ponta, deşi, în partid, pe la colţuri, se aude că familia Mocanu a căzut în dizgraţie după jocul de glezne făcut cu UNPR în trecut. "Ce supărare? Când era Ion Vasile atunci era un suspans. Şi domnul Ponta la timpul lui era supărat. Nu era preşedinte atunci şi era supărat", minimalizează Mocanu episodul cu UNPR. CITIŢI ŞI:

  • Buzăul îl ameninţă pe Victor Ponta cu ruperea PSD
  • PSD Buzău divorţează de Ponta şi Antonescu. Primarul Boşcodeală: Mă pot demite, nu susţin un perdant
  • USL s-a rupt şi la Buzău. Baronul Mocanu (PSD): Candidăm separat de PNL
  • Cât a fost darul la nunta baronului de Buzău. VEZI ce a declarat fiul lui Victor Mocanu
  • O beţie de 17 milioane de euro pe "Drumul vinului" din Buzău