Evenimentul Zilei > Actualitate > Viaţa lui Dragnea este în pericol! Alertă de ultimă oră în familia fostului şef al PSD
Viaţa lui Dragnea este în pericol! Alertă de ultimă oră în familia fostului şef al PSD

Viaţa lui Dragnea este în pericol! Alertă de ultimă oră în familia fostului şef al PSD

Familia lui Liviu Dragnea trece prin momente foarte dificile după ce încă un angajat de la Penitenciarului Bucureşti-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au confirmat marţi, 17 iulie 2020, că este vorba despre al doilea angajat care a contractat Covid-19.

„Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ şi este contact al cazului comunicat în data de 16.07.2020”, se sprecizează într-un comunicat de presă.

În prezent, administraţia locului de deţinere implementează recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi conduita internă de intervenţie.

Luni, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunța că un angajat al Penitenciarului Bucureşti-Rahova era confirmat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2.

„Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie.

Administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi măsurile de intervenţie stabilite la nivel de sistem”, transmitea ANP, printr-un comunicat.

Amintim că la Penitenciarul Rahova sunt închise mai multe VIP-uri, printre care se numără şi Liviu Dragnea, fostul lider al Partidului Social Democrat.

Dragnea este încarcerat încă din luna mai a anului trecut după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor ilegale de la DGASP Teleorman.

În aceeaşi zi de luni, ANP a mai anunțat că alți doi angajați ai Penitenciarului din Vaslui au fost confirmați cu COVID-19, numărul total ajungând astfel la 4 cazuri.

Până ieri, 16 iulie, în România au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre cele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 au fost pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până luni, 16 iulie 2020, 1.971 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat pe teritoriul României.

Judecătorii Tribunalului București au respins marţi contestația la executare depusă avocaţii acestuia.

Asta înseamnă că fostul lider al PSD rămâne în închisoare.

De menţionat este faptul că decizia magistraților nu este definitivă.

Amintim că la 25 mai 2020, Dragnea era audiat prin videoconferinţă de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), dar procedura a fost marcată de un episod ciudat.

Avocaţii fostului şef al Camerei Deputaţilor au dezvăluit şi au reclamat că din cauza unor probleme tehnice „nu prea s-a înţeles mare lucru” din ce a spus fostul Dragnea în faţa magistraţilor.

Audierea a avut loc în cadrul unui proces în care fostul preşedinte al PSD a solicitat să fie eliberat din Penitenciarul Rahova pentru că este deţinut nelegal în spatele gratiilor.

Despre acel episod, avocata Flavia Teodosiu a precizat: „Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă, probabil, o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect.

Din păcate, nu prea am înţeles mare lucru. În esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală.”

Dragnea depunea la începutul anului o contestaţie la executare, respinsă de instanţă pe 30 ianuarie, decizie care a fost atacată de fostul lider social-democrat la Completul de cinci judecători de la Instanţa supremă.

În respectiva cerere, avocaţii susţineau că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie.

Avocaţii au invocat astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019, conform Agerpres.

La 27 mai 2019, Liviu Dragnea era condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ulterior, Dragnea a avut mai multe tentative de a ieşi din penitenciar prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac.

Din păcate pentru fostul lider al social-democraţilor, toate demersurile sale au fost respinse de magistraţi.

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: