Evenimentul Zilei > Actualitate > VEZI cum arată CELULA de trei metri de la Penitenciarul Gherla în care a stat Ridzi
VEZI cum arată CELULA de trei metri de la Penitenciarul Gherla în care a stat Ridzi

VEZI cum arată CELULA de trei metri de la Penitenciarul Gherla în care a stat Ridzi

Sătui de declarațiile făcute de fostul ministru, oficialii Penitenciarului de Maximă Siguranță de la Gherla, Secția Exterioară Cluj Napoca, ocupată doar de femei, au dat publicității două fotografii cu celula în care a stat fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

În fotografii se poate vedea că celula are două paturi iar la mijloc este amplasat un televizor. În plus, mai există două scaune și un cuier. Celula este prevăzută cu o baie care are o chiuvetă și o cadă de duș.

Cei care conduc Penitenciarul Gherla susțin că Ridzi a primit două pături ”din dotarea penitenciarului” și i-a fost aprobată introducerea în celulă a unei pilote care i-a fost adusă de familie. ”În cadrul Penitenciarului Gherla, inclusiv la Secţia Exterioară Cluj, temperatura medie în camerele de cazare este 22 C. Fiecare cameră are în dotare un termometru şi zilnic temperatura camerelor este notată într-un registru special. Ca urmare a verificărilor efectuate în camera unde a fost cazată deţinuta, a rezultat faptul că afirmaţia conform căreia pereţii sunt scrijeliţi, cu urme de sânge, iar în cameră sunt urme de fecale nu corespunde realităţii, aceasta respectând normele igienico-sanitare”, se arată într-un comunicat.

Oficialii Penitenciarului Gherla mai arată că întreținerea fostului ministru în sistemul penitenciar, costă bugetul de stat pe lună 535 de lei. În această sumă ”intră cheltuieli cu hrana, utilităţile (energie electrică, gaze naturale, apă şi preparare hrană), materialele pentru curăţenie, carburanţii, reparaţiile curente, medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, piese de schimb, lenjerie şi accesorii de pat şi altele”.

Fostul ministru a declarat într-o scrisoare deschisă că la Penitenciarul Gherla a dormit în frig și că în celulă, condițiile de detenție sunt

 
 
 
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: