Evenimentul ZileiSportVeștile bune vin din sportul românesc. Campionii noștri i-au spulberat. Avem motive de mândrie

Veștile bune vin din sportul românesc. Campionii noștri i-au spulberat. Avem motive de mândrie

Veștile bune vin din sportul românesc. Campionii noștri i-au spulberat. Avem motive de mândrie
România s-a calificat la barajul pentru faza finală a Cupei Davis după ce a învins selecționata statului Peru cu 3 – 0.

România s-a calificat la barajul de accedere la Davis Cup Finals 2022, după ce a învins, sâmbătă şi duminică, la Cluj-Napoca, scor 3-0, reprezentativa statului Peru. Perechea Marius Copil/Horia Tecău a dispus de cuplul cuplul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino cu 4-6, 6-3, 6-2, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Cei doi au au obţinut victoria după un meci de tenis care a durat o oră şi 44 de minute, la care au asistat Simona Halep şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Jucătorii români au început mai greoi, iar peruanii, mai motivaţi şi mai inspiraţi, au reuşit un break la 2-2 în primul set. În cele din urmă, acest punct a făcut diferența, astfle că sud-americanii au câștigat cu 6-4.

În cel de-al doilea set, jocul a mers aproape perfect pentru Marius Copil şi Horia Tecău, care au pierdut un singur punct. Echipa română a reuşit un break devreme şi a condus cu 3-0, menţinând avantajul până la final. Setul s-a încheiat cu 6-3 în favoarea jucătorilor noștri. Şi setul decisiv a fost controlat de reprezentanţii României, care s-au impus fără probleme, cu 6-2.

La final, Horia Tecău (numărul 17 la dublu în lume) a fost omagiat de Federaţia Română de Tenis. Acesta și-a anunțat, recent, încheierea carierei. Tecău a primit un tort uriaş din partea organizatorilor, făcând o poză împreună cu echipa.

România merge mai departe

În primul meci de simplu, sâmbătă, Nicolae Frunză (numărul 626 mondial la simplu şi 954 la dublu) l-a învins pe Nicolas Alvarez (392 ATP la simplu, 486 la dublu) cu 6-2, 6-4, iar în al doilea Marius Copil (275 ATP la simplu şi 479 la dublu) l-a învins pe Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 la dublu) cu 7-5, 6-2.

Duminică mai sunt programate şi două jocuri de simplu, Marius Copil – Nicolas Alvarez, Nicolae Frunză – Conner Huertas del Pino, însă numai unul dintre ele se va desfăşura. Din echipei României mai fac parte Ştefan Paloşi (numărul 647 la simplu şi 747 la dublu) şi Gabi Adrian Boitan (722 la simplu şi 1.311 la dublu).

Peru a venit în România fără cel mai bun jucător al său, Juan Pablo Varillas (130 ATP la simplu, 376 la dublu).


Accesează: