Evenimentul ZileiInternationalVestele Galbene din Portugalia au ieşit în stradă. Organizatorii: Extrema dreaptă infiltrată

Vestele Galbene din Portugalia au ieşit în stradă. Organizatorii: Extrema dreaptă infiltrată

Vestele Galbene din Portugalia au ieşit în stradă. Organizatorii: Extrema dreaptă infiltrată
Vestele Galbene au ieşit în stradă şi în Portugalia. Protestele au început ieri la ora 7 dimineaţa în principalele oraşe, dar previziunile de la început sunt sub aşteptări: puţine mii de persoane în piaţă şi măsuri de securitate puternice pregătite de forţele de ordine.

Sute de persoane au manifestat într-o Lisabonă blindată: în piaţa Marquès del Pombal, foarte aproape de centru, poliţia a reţinut trei demonstranţi cu acuzaţia de opunere la forţele de ordine. Potrivit cotidianului Diario de Noticias, unul dintre cei reţinuţi este membru al Partidului Naţional Renovator, partid de extremă dreapta.

După o sursă de la Policia de Seguranca Publica, citată de cotidianul amintit, în piaţă se găseau şi membri ai partidului extremist. ''Manifestaţia noastră a fost perturbată de infiltrarea unei mişcări de extremă dreapta. Noi vom continua protestele cu şi mai mare număr de persoane nemulţumite'', a spus cotidianului Publico, unul dintre organizatori. Manifestanţii au încercat să blocheze traficul în diferite locuri din ţară. La Porto, al doilea oraş ca mărime din Portugalia, opt persoane au fost identificate şi una arestată. Demonstraţii şi la Braga, în nordul Portugaliei, dar şi la Faro în regiunea merdională.

 


Accesează: