Evenimentul Zilei > Social > Vestea momentului pentru toți șoferii! Află ce soluții ai dacă ești în această situație
Vestea momentului pentru toți șoferii! Află ce soluții ai dacă ești în această situație

Vestea momentului pentru toți șoferii! Află ce soluții ai dacă ești în această situație

Registrul Auto Român (RAR) transmite că stațiile ITP vor fi închise începând de vineri, 13 noiembrie, ora 14:00, până luni, 16 noiembrie, ora 8:00.

„Îmbunătățim și aducem un upgrade sistemului informatic al RAR. Din acest motiv, începând de vineri, 13 noiembrie 2020 (ora 14.00) până luni 16 noiembrie 2020 (ora 08.00), vom fi în imposibilitatea de a vă furniza orice fel de servicii care țin de evidența inspecțiilor tehnice periodice. Prin urmare, în acest interval, inclusiv activitatea stațiilor ITP autorizate va fi suspendată, prestațiile ITP neputând fi înregistrate în sistemul informatic.

CITEȘTE ȘI Anunţ oficial pentru şoferi! Se întâmplă şi în România, după 15 ani. Era şi timpul

Toate activitățile online vor fi suspendate

De asemenea, toate activitățile online vor fi suspendate, inclusiv site-ul www.rarom.ro, aplicația „Istoric Vehicul” și programările. Vă punem în vedere toate aceste aspecte pentru a vă oferi timp să verificați când expiră inspecția tehnică periodică a vehiculului dumneavoastră și să puteți acționa în consecință.

CITEȘTE ȘI Vești importante pentru șoferi. Guvernul pune pe masă sume record. A confirmat-o!

Am ales să facem aceste operațiuni de mentenanță și upgrade strict necesare în weekend pentru a limita cât mai mult posibil impactul asupra activităților dedicate dumneavoastră. Aplicația informatică de evidență a inspecțiilor tehnice periodice (SIRAR) a funcționat fără sincope încă de la lansarea ei, în anul 2007”, este anunțul de ultim moment al RAR.

Ce sancțiuni riscați în cazul în care sunteți prinși fără ITP

În cazul în care aveți ITP-ul expirat, înmatricularea unui vehicul este suspendată automat în România. Pe lângă asta, puteți primi amenzi usturătoare care pot ajunge până la 6,000 de lei. Pe lână aceste amenzi colosale, Poliția are dreptul de a vă reține certificatul și plăcuțele de înmatriculare.

Când trebuie făcut ITP-ul

Pentru mașinile noi, ITP-ul trebuie făcut odată la trei ani. În cazul mașinilor care au o vechime de până la 12 ani, ITP-ul trebuie făcut odată la 2 ani, iar în cazul mașinilor a căror vechime depășește 12 ani, ITP-ul trebuie făcut anual. Șoferii de taxi trebuie să facă ITP la șase luni, scrie Gândul.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News