Vestea momentului pentru tineri! Guvernul le sare în ajutor: Gabriela Firea anunță investiții de milioane de euro

Vestea momentului pentru tineri! Guvernul le sare în ajutor: Gabriela Firea anunță investiții de milioane de euro Sursă: Gabriel Petrescu | Dreamstime.com

Gabriela Firea a anunțat că la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se află în lucru nu mai puțin de 20 de proiecte, demarate prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, care se ridică la o valoare totală de 10 milioane de euro. Acestea vizează în mod special tinerii, potrivit mesajului oficialului social-democrat, care a evidențiat importanța investițiilor în România.

Gabriela Firea a anunțat că are în lucru 20 de proiecte pentru tinerii români, subliniind importanța demarării investițiilor prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, o șansă de care țara noastră ar trebui „să profite la maximum”.

„Fondurile europene nerambursabile sunt o șansă de care trebuie să profităm la maximum. Sunt bani pe care-i avem la îndemână pentru a dezvolta proiecte pentru copii, tineri și egalitate de șanse.

Avem tot sprijinul Guvernului României pentru a continua proiectele începute, pentru a le finaliza pe cele aflate într-un stadiu avansat, dar și pentru a începe altele noi”, a transmis, în primă fază, ministrul social-democrat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gabriela Firea anunță investiții de 10 milioane de euro pentru tineri

Gabriela Firea a avut o întâlnire de lucru cu secretarul de stat Roxana Mînzatu, numită de curând la conducerea Departamentului pentru evaluare integrată și monitorizarea programelor finanțate din fonduri publice și europene, în subordinea primului-ministru, fost ministru PSD al fondurilor europene.

La întâlnire au participat Doina Pârcălabu, secretar de stat, Elena Tudor, președinte ANPDCA, Luminița Popescu, președinte ANES și alți reprezentanți ai Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

„Analizăm împreună cu specialiștii în fonduri europene stadiul și evoluția a peste de proiecte cu fonduri europene. Doar pentru tineri avem în lucru 20 proiecte în valoare totală de 10 milioane de euro, jumătate din fonduri fiind nerambursabile”, a scris ministrul Gabriela Firea, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Sprijin pentru toți copiii aflați în situații de risc

În altă ordine de idei, senatoarea social-democrată a transmis, luna trecută, că urmează construcția a 150 de centre de zi pentru copiii din țară, aflați în situații de risc. Prin intermediul acestora, un total de 4.500 de minori urmează să fie menținuți în mediul lor familial.

Programul care va pune la dispoziția românilor astfel de servicii prin intermediul fondurilor europene va fi gestionat de instituția pe care o conduce Gabriela Firea, respectiv Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse și va fi implementat prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Concret, este vorba despre minorii care: se află în pericolul de a fi separați de unul dintre părinți sau chiar de ambii, din cauza unei situații care implică o decizie de divorț, prezintă dizabilități și au nevoie de consiliere și sprijin individual sau comun cu părinții.