Evenimentul Zilei > Actualitate > Vestea cea mai proastă pentru rugby-ul românesc. Eugen Novak a preluat stadionul Arcul de Triumf
Vestea cea mai proastă pentru rugby-ul românesc. Eugen Novak a preluat stadionul Arcul de Triumf

Vestea cea mai proastă pentru rugby-ul românesc. Eugen Novak a preluat stadionul Arcul de Triumf

Stadionul „Arcul de Triumf” a ajuns în proprietatea Ministerului și Sportului. Mișcarea făcută este una ce naște semne de întrebare.

Stadionul „Arcul de Triumf” a ajuns la MTS. Veste proastă pentru iubitorii rugby-ului, care s-au trezit că au rămas fără arenă. Cea mai importantă arenă de profil, „Arcul de Triumf”, acolo unde naționala României își disputa meciurile. Arena a trecut în posesia Ministerului Tineretului și Sportului (MTS). Iar scandalul a fost uriaș. Mai mulți fani ai sportului cu „Balonul Oval” au protestat, în weekend, față de această decizie. Pe care o consideră a fi una abuzivă, deci nedreaptă.

Despre interesele din spatele acestei mișcări ce ridică multe semne de întrebare a scris evz.ro la finalul lunii ianuarie. Informațiile au fost oferite în articolul


Se pregătește ultima afacere de stat: Stadionul Arcul de Triumf


Stadionul „Arcul de Triumf”, în posesia MTS

Și acest stadion a fost reabilitat pentru a putea găzduit antrenamente ale echipelor ce vin la București, în vederea Euro 2021. Dar arena și-a schimbat proprietarul. Spre deosebire de Stadionul Steaua, care rămâne în proprietatea Armatei. Nu ajunge la MTS.

Eduard Novak, președintele MTS, a vorbit astăzi despre mutarea controversată. „Am vizitat acest stadion, te simți în el de parcă ai fi în vestul Europei. Ar trebui să fie o bucurie pentru toată lumea. Este un colos, un stadion foarte frumos. Astăzi am semnat protocolul cu Ministerul Dezvoltării și de astăzi încolo este în posesia noastră, putem să ne gândim cum să facem și cum să ne dezvoltăm proiectele în continuare ca sportul și sportivii să fie în prim-plan și să aibă toate condițiile de pregătire”. A afirmat Eduard Novak.

„O să impunem să facă performanță dacă va dori finanțare de la noi”

El s-a apărat și a spus că este învinuit fără motiv. „Mi se pare că suntem puși la zid de grupul de fani al rugby-ului, care a fost indus în eroare. Încă nu am reușit să obțin o declarație a Federației. Care ar fi în măsură să vină cu o propunere decentă și cu o altă atitudine față de ministerul care o finanțează. Îmi pare rău că acești fani sunt induși în eroare, nu cunosc situația juridică a acestui stadion.

Au protestat și consideră că MTS-ul va naționaliza, că nu se va da spațiu rugby-ului. Vă promit, indiferent care va fi managementul rugby-ului românesc, o să impunem să facă performanță dacă va dori finanțare de la noi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.