Evenimentul Zilei > Actualitate > Vestea așteptată de toți bugetarii. Ce se întâmplă pe 29 noiembrie. Decizia a fost luată în Guvern
Vestea așteptată de toți bugetarii. Ce se întâmplă pe 29 noiembrie. Decizia a fost luată în Guvern

Vestea așteptată de toți bugetarii. Ce se întâmplă pe 29 noiembrie. Decizia a fost luată în Guvern

Ziua de 29 noiembrie a fost declarată liberă, prin hotărâre de Guvern, astfel încât să se asigure o punte între weekend și cele două zile libere – 30 noiembrie și 1 decembrie.

Guvernul a decis că 29 noiembrie va fi zi liberă, pentru lucrătorii din sistemul bugetar. Această hotărâre care a fost adoptată de noul guvern îi va bucura mai ales pe lucrătorii din sistemul bugetar care vor beneficia de această zi liberă.

Guvernul Nicolae Ciucă s-a reunit în ședință pentru a aproba rectificarea bugetară în vederea alocării fondurilor necesare plății pensiilor și alocațiilor. Cu acest prilej data de 29 noiembrie a fost declarată zi liberă pentru lucrătorii din sistemul bugetar.

Sa va face, astfel, punte cu zilele de sărbătoare 30 noiembrie, Sfântul Andrei şi 1 decembrie, ziua naţională a României. Drept urmare, cei care lucrează la stat vor fi liberi luni, marţi şi miercuri. Tot cu acest prilej, în ședința de la 12.30, Guvernul a decis să prelungească şi starea de alertă.

Ce acte normative se mai află pe ordinea de zi

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi, în ședința de guvern prevede instituirea cadrului legal pentru acordarea unui împrumut subordonat de către statul român, prin Ministerul Finanţelor, în calitate de acţionar, către CEC Bank SA

Pe agendă se află şi un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României precum şi stabilirea măsurilor care se vor aplica pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 Noua prelungire a stării de alertă va intra în vigoare începând cu data de 29 noiembrie 2021.

Un alt proiect de hotărâre aflat pe agendă este cel privind stabilirea zilei de 29 noiembrie 2021 ca zi liberă.

Ministrul Finanțelor dă asigurări că sunt bani pentru pensii și salarii

În contextul adoptării rectificării bugetare, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a dat asigurări că vor fi asigurate fondurile pentru plata tuturor drepturilor sociale. De asemenea, el a precizat că vor fi alocați bani și pentru susţinerea în continuare a sistemului sanitar în lupta cu COVID-19.

„În şedinţa de Guvern de astăzi voi veni cu rectificarea bugetară, prin care asigurăm banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru susţinerea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19, pentru funcţionarea serviciilor publice”, a precizat Adrian Câciu într-o postare pe Facebook.