Evenimentul Zilei > Social > VESTE Șoc pentru pensionari! Riscă amenzi URIAȘE!
VESTE Șoc pentru pensionari! Riscă amenzi URIAȘE!

VESTE Șoc pentru pensionari! Riscă amenzi URIAȘE!

Pensionarii care circulă cu autobuzul în Bucureşti riscă amenzi uriaşe, chiar dacă au gratuitate. Societatea de Transport Bucureşti (STB) a modificat regulamentul de călătorie Toţi călătorii, chiar şi pensionarii care beneficiază de gratuitate, sunt obligaţi să valideze cardul de transport. Călătorii prinşi că nu şi-au validat cardul vor primi o amendă de 500 de lei.

Pensia minimă garantată de stat în 2018 este de 640 de lei Noul regulament al STB este foarte aspru și dorește descurajarea călătoriei "fără bilet".

Pot fi amendaţi şi posesorii de abonamente, sau beneficiarii de transport public gratuit, dacă nu validează cardul de călătorie.

„În cazul în care un călător este surprins de controlori că circulă fără a avea asupra sa un titlu de călătorie valabil și validat, el poate achita pe loc 50 lei. Aceasta este contravaloarea suprataxei.

Dacă nu achită suprataxa, călătorului fraudulos i se va întocmi proces-verbal de contravenție. În acest caz, amenda este de 500 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al STB.

Aşadar, toţi posesorii de abonamente, sau care beneficiază de gratuitate, trebuie să-şi procure şi să valideze cardurile de transport.  La fel ca cei care şi-au achiziţionat titluri unice de călătorie.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: