Veste cruntă. Virusul ucigaș este de neoprit, cum va ocoli vaccinul. Informații de ultim moment

Veste cruntă. Virusul ucigaș este de neoprit, cum va ocoli vaccinul. Informații de ultim moment

Cercetătorii anticipează cum va evolua coronavirusul care a pus pe jar omenirea și nu au vești bune.

Concluzii importante trase în privința coronavirusului, care, conform specialiștilor, este într-o continuă transformare. O echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii a anunțat că virusul tinde să devină din ce în ce mai contagios.

Biologul Răzvan Popescu-Mirceni a făcut o predicție și a spus că sunt și vești bune, și vești rele. Virusul va deveni mai contagios, va fi contractat mai ușor, dar va deveni mai puțin letal.

În aceste condiții, măsura de distanțare socială nu va mai fi chiar atât de eficientă, pentru că virusul va învăța să o ocolească. Noul tip de coronavirus va suferi mutații chiar și după ce va apărea un vaccin, ceea ce înseamnă că acesta va trebui modificat, astfel încât să fie eficient, au mai atras atenția specialiștii care au studiat evoluția coronavirusului.

„Este selecția naturală care funcționează și la nivelul structurilor virale”

„Orice infecție virală care se replică de un număr mai mare va suferi mutații. Mutațiile sunt un lucru firesc, apar extrem de multe, dar multe nu sunt viabile, nu trec mai departe.

Sunt selectate acele versiuni genetice care au șansa să se reproducă. Este selecția naturală care funcționează și la nivelul structurilor virale. Cu cât vor avea o viralitate mai mare, o agresivitate mai mare, cu atât vor avea o șansă mai mică de a se replica.

Aceste măsuri de precauție, de izolare sunt binevenite, dar ele nu pot rezolva complet situația, pentru că noi, ca societate am devenit mult mai mobili, ne adunăm în conglomerate din ce în ce mai mari”, a declarat Răzvan Popescu-Mirceni la Digi 24.

El a tras și o concluzie ce vizează mult așteptatul vaccin, care trebuie să apară în curând pe piață. „Vaccinul va fi valabil o perioadă de timp, dar trebuie actualizat în funcție de fiecare sezon”, a mai afirmat biologul pentru sursa citată.