Anunţ-şoc despre vaccin! O fi bine că au spus-o în plină pandemie? Va fi crunt, fără dubii

Anunţ-şoc despre vaccin! O fi bine că au spus-o în plină pandemie? Va fi crunt, fără dubii

În plină pandemie de coronavirus, jurnaliştii celui mai vechi ziar din Marea Britanie anunţă o veste teribilă despre vaccinul aşteptat de toată planeta.

Conform sursei citate, este puţin probabil ca primul vaccin împotriva coronavirusului să-i împiedice oamenii să îl contracteze.

Oamenii de știință avertizează că acesta ar putea doar să atenueze simptomele. Şi asta în proporţie de 50%, procentul anticipat în prezent.

Membrii Guvernului Britanic au fost avertizaţi deja cu privire la acest aspect, iar informaţia a fost dezvăluită de jurnaliştii The Times.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiştii s-au împăcat cu ideea

Specialiştii britanici din Sănătate ştiu că prima generație de vaccinuri va fi doar parțial eficientă în ceea ce priveşte strategia de ieșire a țării din pandemie.

The Times relatează că experții consideră că un vaccin ar putea să nu permită revenirea completă la viața normală.

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford, care conduc cursa globală pentru un vaccin, și-au stabilit o țintă minimă de protecție de 50%.

Comparaţia cu analiza gripală

Analiza gripală, în comparație, este eficientă în jur de 40-60%. Deși un vaccin capabil să reducă la jumătate cazurile simptomatice ar spori mult opțiunile autorităţilor în ceea ce privește relaxarea restricțiilor, oamenii de știință spun că este puțin probabil să fie un „glonț de argint”.

Potrivit The Times, guvernul crede că, în plină pandemie, un vaccin va fi gata de utilizare în prima jumătate a anului viitor.

Testele sunt încurajatoare

Consilierul științific Sir Patrick Vallance a declarat că mai muţi voluntari testaţi au arătat că pot genera un răspuns imun care ar trebui să fie protector.

Cu toate acestea, este posibil ca distanțarea socială și alte măsuri de igienă să fie încă necesare, pe măsură ce vaccinul este lansat.

O sursă guvernamentală a declarat ziarului: „Depinde de ceea ce găsim. Se pare ca rezultatul cel mai probabil pe termen scurt sau mediu este găsirea un vaccin sau a două doze de vaccin, care să reducă severitatea simptomelor.

Într-un scenariu ideal, un vaccin ar putea oferi «imunitate sterilizantă» - care blochează complet infecția.”

Ultima părere a experţilor

Dar experții consideră că este posibil ca oamenii să aibă nevoie de o injecţie inițială împotriva vaccinului Covid-19 și apoi de o lovitură de rapel (n.r. – revaccinare cu o doză mai mică) o lună mai târziu pentru a preveni contractarea virusului.

Omul de știință al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr. Doumya Swaminathan, a estimat care este procentul pe care trebuie să-l atingă populaţia în tentativa de „spargere cu adevărat a lanțului de transmisie”.

„Cel puțin 60-70 la sută”, a spus Swaminathan. Drept urmare, un vaccin cu un nivel de eficiență de doar 50% ar face dificilă obținerea imunității de turmă pentru o țară.

Speranţe există şi sunt destule

Charlie Weller, șeful vaccinurilor de la Wellcome Trust, a declarat pentru The Times: „Trebuie să gestionăm așteptările tuturor cu privire la ceea ce pot face de fapt acești prim-lideri ai vaccinurilor.

Există o mulțime de speranțe, cum era de aşteptat, ce se bazează pe un vaccin care va fi această doză minunată (care va da) de imunitate pe toată durata vieții și ne va readuce la normalitate a doua zi - dar nu va fi soluția perfectă; nu va fi glonțul de argint.”

Matt Hancock a declarat săptămâna aceasta că încă mai speră că Marea Britanie va primi un vaccin împotriva coronavirusului la finalul acestui an, dar a adăugat că „la începutul anului viitor” este mai probabil să se întâmple asta

Vaccinul Oxford, faţă-n faţă cu istoria

El a declarat pentru The Andrew Marr Show de la BBC1: „Există încă speranță că vom primi unul dintre vaccinurile peste linie anul acesta.

Vaccinul Oxford este încă în fața cozii. Mai probabil este anul viitor și probabil începutul anului viitor.”

Se pare că o cincime dintre britanici spun că este puțin probabil să obțină o injecţie pentru cu vaccinul pentru coronavirus - chiar dacă unul este aprobat.

Noua cercetare evidențiază că, „în ceea ce privește” nivelurile de dezinformare din jurul vaccinurilor, mai mult de jumătate are temeri în legătură cu „efectele neprevăzute” ale viitorului vaccin.

Sondajul efectuat de University College London (UCL) a constatat că trei sferturi dintre cei 17.500 adulți chestionați au declarat că ar fi „probabil” să se vaccineze, jumătate spunând că este „foarte probabil” să facă acest lucru.

Dar 22 la sută au spus că acest lucru este puțin probabil, iar unul din 10 a spus că acest lucru este „foarte puțin probabil”.

Cei din urmă au luat în calcul factorii care includ îngrijorările cu privire la efectele neprevăzute, preferințele pentru imunitatea naturală, îngrijorările cu privire la profiturile comerciale și neîncrederea în beneficiile vaccinului.

sursa: thesun.co.uk