Evenimentul Zilei > Social > Veste bună pentru bucureșteni. Angajații STB, obligați să se întoarcă la muncă. Greva a fost suspendată de instanță
Veste bună pentru bucureșteni. Angajații STB, obligați să se întoarcă la muncă. Greva a fost suspendată de instanță

Veste bună pentru bucureșteni. Angajații STB, obligați să se întoarcă la muncă. Greva a fost suspendată de instanță

Joi dimineață, lucrătorii de la STB au intrat în grevă, însă planurile le-au fost stricate de Tribunalul București. În urma unei hotărâri judecătorești, greva a fost suspendată, iar angajații obligați să se întoarcă la muncă.

Joi dimineață, lucrătorii de la STB au decis să intre în grevă, așa că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele au rămas la depou. Aproximativ 11.000 de angajați au protestat.

Încă de la primele ore, Serviciul de Transport București (STB), compania subordonată Primăriei București, au cerut instanței să suspende greva sindicaliștilor, aceasta fiind considerată una ilegală. Conducerea STB susține că nu au fost respectați toți pașii legali. Judecătorii au analizat situația în regim de urgență și au decis.

Tribunalul București a suspendat greva declanșată joi dimineață de sindicaliștii STB și a dispus reluarea imediată a activității. Hotărârea Tribunalului București este executorie, chiar dacă poate fi contestată.

Potrivit lui Adrian Criț, directorul societății, la mijloc ar fi vorba despre interese personale ale unui lider de sindicat. Acesta a mai precizat și faptul că solicitarea angajaților de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvența companiei.

STB consideră greva angajaților ilegală și anunță că nu se vor plăti orele nelucrate

Într-un comunicat făcut public pe pagina oficială a companiei, aceștia au anunțat că întreruperea lucrului este o acțiune ilegală și nu se vor plăti orele nelucrate salariaților implicați.

„Ca urmare a protestului ilegal al unor salariaţi din cadrul STB SA la îndemnul reprezentanţilor Sindicatului Reprezentativ, călătorii din zona metropolitană se găsesc în imposibilitatea de a utiliza pe durata grevei titlurile de călătorie achiziţionate, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri şi autobaze.

Pentru a asigura continuitatea serviciului public de transport, fără a afecta călătorii în deplasările lor, STB SA a transmis o solicitare către TPBI, pentru ca în conformitate cu Contractul de delegare, să dispună, în măsura posibilităţilor, înlocuirea vehiculelor STB SA care nu sunt prezente pe linii conform programării, cu altele disponibile la ceilalţi operatori de transport din zona metropolitană”, se afirmă în anunţul societăţii postat pe site-ul propriu.

Reamintim că greva angajaților STB a fost una spontană și a dus la paralizarea Capitalei. Foarte mulți bucureșteni au avut de suferit pentru că nu au putut folosi autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele.