Evenimentul Zilei > Justitie > Verdict în cazul primarului care a tras sforile pentru a-i sancționa pe polițiștii ce i-au tras pe dreapta prietenii
Verdict în cazul primarului care a tras sforile pentru a-i sancționa pe polițiștii ce i-au tras pe dreapta prietenii

Verdict în cazul primarului care a tras sforile pentru a-i sancționa pe polițiștii ce i-au tras pe dreapta prietenii

Fostul primar din Recaș a fost condamnat la închisoare, într-un dosar ce a fost deschis pentru că edilul a încercat să facă jocuri necurate.

Magistrații de la Curtea de Apel Timişoara au anunțat sentinţa în dosarul de corupţie al IPJ Timiş. Au fost condamnaţi la închisoare foştii inspectori şefi Sorin Munteanu şi Florin Bolbos. Același verdict a fost dat și pentru fostul primar al oraşului Recaş, Pavel Teodor.

Procesul s-a încheiat după mai mulți ani de amânări

În anul 2015, primarul din Recaș le-a transmis poliţiştilor locali şi a conducerii IPJ să-l sancţioneze pe un agent de poliţie din Recaş care controla maşinile unor apropiaţi ai săi. Edilul Teodor Pavel a fost reţinut şi arestat preventiv de DNA, împreună cu şeful poliţiei Recaş şi doi adjuncţi de la IPJ Timiş, Sorin Muntean şi Florin Bolbos. Acuzațiile din acest caz au vizat instigarea la uzurparea funcţiei, instigarea la hărţuire şi instigare la abuz în serviciu.

Procesul a mers din amânare în amânare timp de cinci ani. Acum, foştii comisari-şefi Sorin Munteanu şi Florin Bolbos au fost condamnaţi la trei ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

De asemenea, li se va interzice inculpaţilor dreptul de a fi aleşi în autorităţile publice sau în alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia de poliţist pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a sentinţei, din pedeapsă fiind dedusă perioada arestării preventive şi arestului la domiciliu.

În cazul lui Florin Bolbos s-a dispus suspendarea executării sub supraveghere, timp de trei ani, timp în care inculpatul trebuie să respecte mai multe măsuri, printre care şi frecventarea unor programe de reintegrare derulate de serviciul de probaţiune.

Trei ani de închisoare pentru primarul care a încercat „să tragă sforile”

Conform sentinţeidate, Bolbos trebuie să mai execute 75 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadul primăriei Timişoara sau a inspectoratului şcolar. La aceeaşi pedeapsă a fost condamnat şi Temu Marian Dorinel, fost şef al poliţiei Recaş.

Pavel Teodor a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. I se interzice exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice locale sau în alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei principale, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: