Verdict după opt luni în cazul „Amalia Szabo“

Verdict după opt luni în cazul „Amalia Szabo“

Familia Amaliei Szabo, tânăra mamă de 24 de ani care a murit anul trecut la Spitalul Judeţean Satu-Mare, ar putea afla până la sfârşitul acestei săptămâni dacă decesul ei a fost provocat de o culpă medicală.

Comisia superioară de disciplină a Colegiului Medicilor din România (CMR) se va pronunţa, după mai bine de opt luni, în legătură cu contestaţia depusă de familia Szabo faţă de decizia Colegiului Medicilor din Satu-Mare.

Comisia locală a stabilit anul trecut că medicul Mircea Dragoş, cel care a efectuat operaţia de cezariană, nu se face vinovat de moartea tinerei.

„De ce vi se pare că s-a întârziat?! Opt luni de judecare a unui caz nu înseamnă mult. Având în vedere că s-a preluat dosarul de la colegiul judeţean şi s-au făcut expertize, nu putem spune că suntem în întârziere“, susţine Gheorghe Borcean, vicepreşedintele CMR.

Ne puteți urmări și pe Google News

Contactat telefonic, medicul Mircea Dragoş a refuzat să vorbească despre acest subiect. „Nu discut nimic, a fost un caz la Spitalul Judeţean Satu-Mare, atât. Vorbiţi cu purtătorul de cuvânt al spitalului, nu e cazul meu, e cazul lor“, a spus medicul Mircea Dragoş.

"De ce vi se pare că s-a întârziat?! Opt luni de judecare a unui caz nu înseamnă mult." - Gheorghe Borcean, vicepreşedinte CMR

A murit la trei zile de la naştere

Amalia Szabo a fost internată duminică, 27 mai 2007, la Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean Satu-Mare. Pe 29 mai, a născut prin cezariană o fetiţă sănătoasă, după care a început să aibă tulburări respiratorii. Pusă sub perfuzii, Amalia a fost mutată la secţia ATI, unde a decedat vineri, 1 iunie 2007. Potrivit autopsiei, Amalia ar fi murit din cauza unui stop cardiorespirator şi a unei embolii pulmonare. În schimb, familia Szabo susţine şi acum că Amalia a decedat din cauza lipsei de anticoagulante din spital şi a neglijenţei personalului medical, care l-au trimis prea târziu pe soţul femeii să cumpere anticoagulante şi care nu s-a ocupat de Amalia după operaţia de cezariană.