Evenimentul Zilei > Sport > Vassaras a început revoluția în arbitraj
Vassaras a început revoluția în arbitraj

Vassaras a început revoluția în arbitraj

Noul șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor a promis că va încerca să reducă semnificativ greșelile comise de „fluierașii” români.

Grecul Kyros Vassaras, noul șef al arbitrajului românesc, a oferit, ieri, primele declarații legate de funcția pe care o ocupă și activitatea pe care o va presta, pentru a reforma una dintre ramurile „gri” ale fotbalului românesc.

„Încercăm să reducem numărul greșelilor”

Fostul „fluieraș” elen a fost numit în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) la data de 11 iulie, de Comitetul Executiv al FRF. Vassaras a spus că una dintre ambițiile sale se leagă de reducerea greșelilor comise de cei care împart dreptatea la meciurile de fotbal.

„Eu am o filozofie în ceea ce privește delegarea arbitrilor. Este la fel cu cea a antrenorilor. Cei mai buni arbitri vor oficia la mai multe meciuri decât ceilalți. Deci cei mai buni jucători dintr-o echipă – în cazul nostru cei mai buni arbitri din federație – vor juca. Cei mai buni jucători fac greşeli. Ne aşteptăm ca şi cei mai buni arbitri să facă greşeli. Nu pot să vă promit că nu vor fi greşeli, dar pot să vă promit că încercăm să reducem numărul greşelilor, iar arbitri să facă mai puţine greşeli decât jucătorii”, a spus Verssaras, cel care l-a înlocuit pe Alexandru Deaconu în fruntea CCA.

Planul grecului, pentru dezvoltarea arbitrajului românesc, se leagă de câteva direcții esențiale: atragerea tinerilor către arbritraj, identificarea și promovarea talentelor din rândul actualilor arbitri, îmbunătățirea calității arbitrajului, reprezentarea cu succes la nivel internațional și îmbu­nătățirea colaborării și dialogului la nivelul CCA.

De perioada în care Kyros Vassaras oficia la centrul terenului, se leagă un episod important pentru fotbalul românesc.
În 2007, la meciul pe care echipa națională l-a câștigat, la Constanța, împotriva Olandei (scor 1-0), în preliminariile pentru Campionatul European din 2008, grecul nu a văzut un ofsaid la Dorin Goian, marcatorul golului.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: