Evenimentul Zilei > Politica > Varianta propusă de PNL, care i se pare o glumă proastă lui Dacian Cioloș. „Să terminăm cu lucrurile astea”
Varianta propusă de PNL, care i se pare o glumă proastă lui Dacian Cioloș. „Să terminăm cu lucrurile astea”

Varianta propusă de PNL, care i se pare o glumă proastă lui Dacian Cioloș. „Să terminăm cu lucrurile astea”

Dacian Cioloș, liderul USR, a afirmat că nici nu vrea să mai ia în calcul o revenire la guvernare, alături de PNL, cu Florin Cîțu șef de Guvern.

Dacian Cioloș, președintele USR, crede că varianta cu Florin Cîțu, propus pentru funcția de premier, este o glumă. El a precizat că cei de la PNL trebuie să spună răspicat dacă vor să refacă alianța de guvernare.

Variant Florin Cîțu – premier i se pare a fi o glumă lui Dacian Cioloș

PNL are ce întâlniri vrea, nu asta e problema noastră. Noi vrem să știm cât mai repede ce decide. Discuții tot au, se tot plimbă dintr-o parte în altă, e important că PNL să își asume o decizie foarte clară, ei știu care sunt așteptările noastre.

PNL trebuie să aleagă, USR a fost foarte clar în așteptări – reforme, buget clar și realist și un mod de funcționare a coaliției foarte clar definit.

Vom intră la negocieri doar după ce PNL va fi foarte clar că vrea refacerea coaliției. Câtă vreme ezită și tot mai discută și cu PSD, și cu noi, o să-i lăsăm să discute cu PSD cât vor. Când vor să vină la noi, să vină”, a afirmat Dacian Cioloș la Digi 24.

Cioloș a mai fost întrebat dacă, în cazul în care se va decide refacerea coaliției, USR ar acceptă propunerea că Florin Cîțu să fie premier, Dacian Cioloș a răspuns: „Asta e o glumă, să terminăm cu lucrurile astea. Tot aud discuțiile astea, să încheiem acest subiect care din punctul nostru de vedere e încheiat. Să discutăm de lucruri serioase, program de guvernare, cum va funcționa coaliția. Asta e un subiect închis, reîncălzit.

Prim-ministrul interimar anunțase că se reface coaliția

Ieri am fost clari că suntem de acord că premierul să vină de la PNL. În rest, poziția USR e arhicunoscută în ceea ce privește un nou premier în cazul în care se reface coaliția.”

Cu o zi în urmă, liderii PNL și USR au discutat despre refacerea Coaliției. „Sunt șanse mari”, a declarat Florin Cîțu la finalul întâlnirii.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: