Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș nu vrea să audă de o alianță cu PSD! Liderul USR a luat o decizie radicală
Dacian Cioloș nu vrea să audă de o alianță cu PSD! Liderul USR a luat o decizie radicală

Dacian Cioloș nu vrea să audă de o alianță cu PSD! Liderul USR a luat o decizie radicală

Dacian Cioloș este extrem de revoltat de modul în care liberalii văd lucrurile. Acesta a susținut, marți, că decizia lui Nicolae Ciucă de a-și depune mandatul este una corectă, însă a remarcat și anumite lucruri care nu îi plac deloc. Unii liderii din PNL vor o alianță cu PSD, susține liderul USR, iar alegerea pentru șefia Camerei Deputaților demonstrează asta.

Scena politică se află de aproximativ o lună în criză, după ce Guvernul Orban a fost demis printr-o moțiune de cenzură. Au fost propuse mai multe nume de premieri, însă niciunul nu a trecut de votul Parlamentului. Nicolae Ciucă este ultima propunere a președintelui Klaus Iohannis, iar mandatul acestuia a fost depus astăzi. Dacian Cioloș susține că decizia luată de acesta este una bună, însă îl deranjează unele decizii luate în partidul liberalilor cu privire la președinția Camerei Deputaților. În urma votului, această funcție a fost câștigată de un social-democrat, Sorin Grindeanu.

Liderul USR a susținut marți faptul că este posibil ca PNL să se arunce în brațele PSD, ceea ce nu îi convine deloc. Dacian Cioloș declară că, dacă acest lucru se va întâmpla, partidul condus de el va trece în opoziție și va rămâne singura forță politică pro-europeană.

„PNL are de ales între a reface coaliția cu USR, sau să se întoarcă la PSD – hoție din banii publici pentru baronii locali.

Am crezut ieri că există o șansă pentru refacerea coaliției de modernizare. Din păcate, în ultimele ore vedem că intenția unor lideri PNL e de a se arunca în brațele PSD și reformarea unei frății a partidelor vechi.

Azi, din păcate, PNL s-a abținut de la votul pentru președinția interimară a Camerei Deputaților, unde avea de ales între un candidat PSD și unul USR. Prin neimplicarea PNL, PSD a obținut funcția pentru Sorin Grindeanu, cel care a scos în stradă sute de mii de români în 2017.

Sper să avem în perioada următoare o discuție de clarificare. Altfel, urmează să se nască o alianță toxică PNL – PSD.

Refacerea coaliției de guvernare ar fi cea mai bună soluție. Dacă alegerea PNL va fi PSD, atunci USR va intra în Opoziție. USR va rămâne singura forță politică pro-europeană”, a spus Cioloș.