Varianta Omicron face prăpăd în întreaga lume. Dr. Fauci: Nu există nicio îndoială în acest sens

Varianta Omicron face prăpăd în întreaga lume. Dr. Fauci: Nu există nicio îndoială în acest sens Sursă: arhivă EVZ

Consilierul medical al președintelui Joe Biden avertizează cu privire la „capacitatea rapidă” de transmitere a noii variante de Covid-19 și îndeamnă oamenii să se vaccineze pe măsură ce se apropie Crăciunul.

Ravagiile făcute de noua variantă Covid-19. Dr. Anthony Fauci spune că Omicron „aduce probleme în întreaga lume”, deoarece a avertizat despre riscul crescut reprezentat de persoanele nevaccinate. Directorul medical al președintelui Joe Biden a declarat că noua variantă are o „capacitate extraordinară” de transmitere. El le-a cerut americanilor să-și facă vaccinuri, să facă teste și să poarte mască pentru a atenua răspândirea Covid-19 înainte de Crăciun.

Virusul produce ravagii pe măsură ce numărul cazurilor crește în SUA, în special în zonele dens populate, cum ar fi New York City. În întreaga lume, Marea Britanie a înregistrat un număr record de infecții zilnice în ultimele zile, în timp ce alte țări europene au impus restricții de izolare în încercarea de a opri creșterea infecțiilor.

Vorbind la programul Meet The Press de la NBC, Dr. Fauci a spus: „Singurul lucru care este foarte clar și nu există nicio îndoială în acest sens este capacitatea extraordinară de răspândire a virusului”, potrivit Sky News. Oamenii de știință din Africa de Sud spun că raportul dintre cazurile de Omicron și internările în spital rămâne scăzut, cu toate acestea, Dr. Fauci spune că toată lumea „trebuie să fie atentă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Fauci a adăugat: „Când aveți atât de multe infecții, chiar dacă sunt mai puțin severe, asta depășește scăderea ușoară până la moderată a severității, deoarece spitalele noastre vor fi pline cu oameni din cauza faptului că nu s-au vaccinat. Acest lucru va fi o problemă reală pentru spitalele noastre”.

Călătoriile în preajma Crăciunului

Creșterea cazurilor a forțat evenimente mari precum meciurile sportive și spectacolele de pe Broadway să fie amânate și anulate, inclusiv jocurile NBA și NHL. Mai multe universități, inclusiv Cornell și Harvard, au revenit la cursurile online, pe măsură ce transmiterea virusului se răspândește în campusuri.

Dr Fauci a spus: „ Diferența dintre o persoană vaccinată care are o infecție și cineva care are o infecție dar care nu a fost niciodată vaccinată, o reprezintă riscul de severitate a bolii.” De asemenea, acesta a vorbit despre oamenii care călătoresc de Crăciun, spunând că „există întotdeauna un risc crescut de infecție”.

„Dacă oamenii trebuie să călătorească și vor să călătorească din motive evidente, în timpul acestui sezon de vacanță, ar trebui să se asigure că poartă mască atunci când intră în locuri precum aeroporturile”, a declarat Dr. Fauci.