Evenimentul Zilei > International > Varianta Delta: Polonia impune carantină pentru cetățenii care sosesc din Marea Britanie
Varianta Delta: Polonia impune carantină pentru cetățenii care sosesc din Marea Britanie

Varianta Delta: Polonia impune carantină pentru cetățenii care sosesc din Marea Britanie

EURONEWS (Italia). În ceea ce privește mobilitatea și călătoriile, măsurile anti-Covid sunt tot mai relaxate, doar dacă nu este vorba despre Marea Britanie, unde varianta Delta provoacă frică.

Polonia este pe cale să introducă o carantină obligatorie de șapte zile pentru toți călătorii, chiar și cei cu teste negative, care provin din Marea Britanie. Obligația de carantină nu se aplică celor care au fost complet vaccinați.

O măsură similară a fost adoptată în Italia prin ordonanța ministrului Sănătății, Roberto Speranza, care a stabilit o carantină de cinci zile pentru călătorii care soseau din Anglia.

La rândul său, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) își exprimă îngrijorarea cu privire la relaxarea măsurilor restrictive în orașele care găzduiesc Campionatul European de Fotbal. Invitația de a nu lăsa garda jos vine în legătură cu ipoteza că Wembley va deschide stadionul pentru 60.000 de suporteri pentru finala turneul, așa cum a anunțat Guvernul britanic.

Există mai multe cereri pentru ca finala Euro 2020 să fie disputată în altă parte. Chiar și cancelarul german, Angela Merkel, și-a exprimat nedumerirea: „Nu cred că ar fi o idee bună să fie stadioanele pline acolo. Susțin toate eforturile guvernului britanic pentru a pune în aplicare măsurile de securitate necesare. Este vorba despre o zonă de risc, ceea ce înseamnă că deplasările vor fi foarte limitate”, a afirmat Merkel.

Și în locurile de vacanță, care au redeschis pentru intrarea vizitatorilor, precauția este un imperativ categoric, cum este cazul insulei spaniole Mallorca, unde industria hotelieră își reia activitatea. Autoritățile locale au transformat un hotel în loc de carantină pentru a găzdui pe oricine rezultă pozitiv în timpul șederii pe insulă. (Rador)