Vântul puternic va face probleme în Vaslui.

Cod galben de vânt puternic în județul Vaslui. Această avertizare meteo este valabilă până vineri, la ora 14.00. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri dimineaţa o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic. Acesta este valabil până la ora 14.00 și se va manifesta în județul Vaslui.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze de 55 -60 km/h. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Pentru vineri, 12 martie, meteorologii au anunțat o veme destul de rece. Autoritățile au emis o alertă de cod galben de ninsori în general moderate cantitativ și viscol la munte. Aceata a intat în vigoare în jurul orei 2.00 și va expira vineri după amiaza, în jurul orei 18.00. Codul vizează Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Cluj, Maramureș, Bistrița- Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava.

Vântul puternic va face probleme în Vaslui

Conform unei informări meteo valabilă de joi ora 23.00 până vineri ora 18.00, aria precipitațiilor se va extinde treptat. La început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. În zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

În Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali va ninge în general moderat cantitativ. Local se va depune un strat de zăpadă mai consistent.

La altitudini în general de peste 1.500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80…90 km/h. Ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada va fi spulberată.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea. Local vor fi rafale în general de 50…60 km/h, amplificând senzația de frig.

Vremea în București

În București, vremea va fi în continuare deosebit de rece pentru aceastã dată Cerul va fi temporar noros.  Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -6…-3 grade.