Valul 4 al pandemiei nu va putea să fie evitat, o tulpină va fi dominantă

Valul 4 al pandemiei nu va putea să fie evitat, o tulpină va fi dominantă Sursa: Pixabay

Conform afirmațiilor făcute, marți, de Valeriu Gheorghiță, valul al patrulea al pandemiei va exista și va fi marcat de una dintre tulpinile ce va ajunge dominantă.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVD,a vorbit, marți, despre tulpina coronavirusului, care va deveni dominantă în perioada următoare. În acest context, este foarte important ca oamenii să se vaccineze în continuare, a afirmat Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță avertizează că va exista o nouă tulpină dominantă a virusului, valul patru este inevitabil

„Este foarte important ca într-o perioadă de o lună, o lună și jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece, este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale SARS-CoV-2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă.

Din acest punct de vedere este foarte important să asigurăm accesul la vaccinare tuturor oamenilor care își doresc să se vaccineze. Vom transmite autorităților locale să se implice în perspectiva accesului la vaccinare și pentru a pune la comun toate resursele, atât la nivelul județelor, cât și la nivel local, pentru a facilita procesul de vaccinare”, a afirmat șeful CNCAV.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest moment problema este legată de faptul că foarte multe centre de vaccinare nu funcționează eficient, la capacitate maximă. Așa că situația trebuie remediată, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Ce noi ordine s-au transmis pentru eficientizarea campaniei de vaccinare

Un alt element important este evaluarea eficienței centrelor de vaccinare, tocmai pentru a avea un echilibru între resursele accesibile și eficiența și numărul de persoane care sunt vaccinate în fiecare centru de vaccinare.

Am finalizat evaluarea centrelor de vaccinare, în aproximativ 45% din cazuri, centrele vaccinau la mai puțin de jumătate din capacitatea fluxului, tocmai de accea am propus măsuri către fiecare DSP, măsuri țintite fie de reducere a programului de lucru și disponibilizarea echipelor mobile către activități de vaccinare cu sprijinul lor, în mod deosebit în rural”, a mai precizat Valeriu Ghorghiță.