Evenimentul Zilei > International > Vaccinul AstraZeneca a provocat panică în Germania. Programul de imunizare a fost dat peste cap
Vaccinul AstraZeneca a provocat panică în Germania. Programul de imunizare a fost dat peste cap

Vaccinul AstraZeneca a provocat panică în Germania. Programul de imunizare a fost dat peste cap

Vaccinul AstraZeneca este privit cu neîncredere de către unii dintre nemți, iar campania de imunizare a fost dată peste cap.

Vaccinul AstraZeneca a provocat un val de îngrijorări în Germania, din cauza efectelor adverse semnalate în mai multe cazuri. Un număr necunoscut de persoane din landul Renania de Nord-Westfalia şi-au anulat sau nu s-au prezentat la vaccinarea programată. A anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii regional.

Ziarul local Siegener Zeitung a raportat anulări la un centru de vaccinare din districtul Siegen-Wittgenstein. Acolo unde pacienţi s-au plâns de simptome precum oboseală, febră şi dureri articulare, conform Agerpres.

Mai mulți cetățeni din Germania privesc cu scepticism vaccinul AstraZeneca. Oficialii dau asigurări că serul este la fel de bun ca și celelalte

Aproximativ 30% din personalul serviciilor de urgenţă şi medici invitaţi să le fie administrat vaccinul nu au acceptat această ofertă în oraşul Munster. După cum a precizat presa locală. Oficialii au însă o altă părere despre eficacitatea vaccinului. Un purtător de cuvânt al ministerului acestui land federal a insistat că vaccinul nu este de clasa a doua. „AstraZeneca este un vaccin bun şi foarte sigur”. A afirmat și un ministru regional al Sănătății din landul Bavaria.

Este mai puțin eficient decât BioNTech/Pfizer şi Moderna

Într-un interviu la postul de radio local Bayern-2-Radiowelt, Klaus Holetschek s-a opus cererilor de a oferi oamenilor alegerea între vaccinuri. Argumetând că Germania nu are suficiente doze pentru ca cetățenii să poată alege cu ce tip de ser se vaccinează. Vaccinul AstraZeneca este recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). El este mai puţin eficient în prevenirea COVID-19 decât vaccinurile dezvoltate de BioNTech/Pfizer şi Moderna.


Vaccinul AstraZeneca, omologat de OMS. Procedura permite utilizarea în statele defavorizate

Informaţii noi despre vaccinul AstraZeneca. Veşti bune, de ultimă oră

Ce vaccin recomandă Alexandru Rafila. Pfizer, Moderna sau AstraZeneca?

Începe vaccinarea cu AstraZeneca. Zeci de mii de persoane, programate pentru imunizare

Record: 200.000 de locuri disponibile pe platforma de vaccinare. Încep programările şi pentru AstraZeneca