Vaccinul anti-COVID-19 a devenit iaurt. Bacteriile lactate introduc gena coronavirusului în organism

Vaccinul anti-COVID-19 a devenit iaurt. Bacteriile lactate introduc gena coronavirusului în organism

Vaccinul anti-COVID a devenit iaurt! Un cercetător de la un faimos institut rusesc a descoperit un vaccin anti-COVID-19 oral pe bază de lactate. Acesta datează cu ani de zile înaintea apariției virusului SARS-CoV-2.

Vaccinul anti-COVID-19 a devenit iaurt! Rusul Alexander Suvorov a lucrat de ani de zile la dezvoltarea unui vaccin oral pe bază de produse lactate. Echipa sa de cercetători dezvoltase anterior prototipuri de vaccinuri împotriva meningitei, gripei și streptococului. De ce să nu adaptăm modelul la COVID-19?, s-a întrebat profesorul Suvorov. A început să lucreze imediat cu colegii și studenții săi de la institut.

Când Alexander Suvorov a decis să se angajeze în cercetarea și dezvoltarea unui antidot pentru COVID-19, a făcut-o în primul rând pentru a-și proteja familia și colegii, scrie Ici Radio. „Un reflex pur egoist al unui om de știință îngrijorat de viitorul lucrurilor”, explică profesorul.

Vaccinul anti-COVID-19 a devenit iaurt! Suvorov a anticipat apariția SARS-COV-2

Ne puteți urmări și pe Google News

COVID-19 era, cel puțin din câte se știa, limitat la Asia și părți ale Europei. Dar Suvorov era convins, ca mulți alți microbiologi, că virusul are un potențial grav. A anticipat că mai devreme sau mai târziu virusul va trece frontierele Rusiei. „Instinctul meu îmi spunea că putem face ceva și rapid. Așa că de ce să nu mergem mai departe și să găsim un procedeu”, spune Alexandru Suvorov

În calitate de șef al Departamentului de Microbiologie Moleculară de la Institutul de Medicină Experimentală din Sankt Petersburg, Suvorov lucrase ani de zile la dezvoltarea unui vaccin oral pe bază de produse lactate. Fondată în 1888, unitatea este cel mai vechi institut de cercetare științifică din Rusia. Un pionier în lupta împotriva bolilor infecțioase și a dezvoltării vaccinurilor.

Câinele lui Pavlov păzește institutul

Institutul a înaintat în vârstă, dar prestigiul i-a rămas neștirbit. Oamenii de știință ruși continuă să inoveze acolo, dar adesea în culise și cu mijloace financiare limitate. În 1897, Ivan Pavlov a dezvoltat împreună cu câinele său celebra teorie a condiționării și a salivei. Astăzi câinele de bronz stă în mijlocul unei fântâni arteziene.

Tot la intrare, chiar în fața statuii ridicate în memoria celebrului câine, profesorul Suvorov se întâlnește cu jurnaliștii înainte de a le arăta laboratorul său unde se face iaurtul. „Îmi spuneți că acest lichid este de fapt un vaccin împotriva COVID?”, întreabă un jurnalist? „Da, este un vaccin împotriva COVID”, răspunde omul de știință cu mândrie. Adaugă, cu sticla în mână: „Este pur și simplu lapte fermentat cu bacteriile coronavirusului”.

Bacteriile lactate, vector de introducere a genei coronavirusului în organism

„Ideea noastră inițială a fost să folosim această mașinărie genetică a bacteriilor lactate ca platformă sau ca vector pentru a introduce gena pentru orice tip de agent patogen, inclusiv gena coronavirusului, în organism”, spune Suvorov.

Echipa sa a avut nevoie de săptămâni pentru a reproduce proteinele genei COVID-19 de care aveau nevoie înainte de a le introduce în bacteriile lactate. „Am făcut niște modele și sinteze, apoi am avut formula de care aveam nevoie”, a explicat expertul.

Sursa: Aleph News