Vaccin sau tratament antiviral. Care este mai eficient împotriva coronavirusului. Explicațiile unui medic român din New York

Vaccin sau tratament antiviral. Care este mai eficient împotriva coronavirusului. Explicațiile unui medic român din New York Sursa: Pixabay

Care este diferența între tratamentul antiviral împotriva COVID și vaccinul. Explicațiile vin din partea unui medic român care lucrează în New York.

Medicul român Theo Trandafirescu a explicat când va fi disponibil tratamentul cu pilule antivirale împotriva COVID. Totodată el a precizat că medicamentele antivirale nu suplinesc în totalitate vaccinul împotriva coronavirusului. În același context, medicul a arătat cum acționează vaccinul și tratamentul medicamentos, în cazul COVID.

Medicul Theo Trandafirescu a explicat cum funcționează cele două soluţii şi în ce situaţii pot acționa completar. El a arătat de ce vaccinul este mai acoperitor și de ce ar fi de preferat în locul unui tratament antiviral.

„Şi Pfizer şi Merk au depus dosare să fie aprobate în America. Din ce ştiu eu pastila lui Merk, Molnupiravirul a fost aprobată în Marea Britanie. Întrebarea este dacă nu mă vaccinez şi vreau să iau pastila dacă dezvolt infecţie? Problema apare că nu poți ști când să iei această pastilă, când apare infecția. Această pastilă trebuie administrată destul de rapid, la câteva zile după ce te infectezi. Anumite persoane, în general tinerii, sunt mai puternici și duc boala pe picioare o perioadă. Iar la un moment dat cad și ajung la spital, la terapie intensivă”, a explicat medicul român.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Antena 3

În ce condiții ajută tratamentul

Potrivit spuselor sale, este foarte important ca medicamentul antiviral să fie administrat la momentul potrivit. Doar așa va avea efect va proteja împotriva bolii.

„Deci timpul în care administrezi pastila este foarte important. Există posibilitatea ca tu, pacientul să nu îți dai seama că ești infectat și să ajungi la terapie intensivă. În momentul în care ajungi la ATI şi ești foarte afectat de boală, ai pierdut această oportunitate de a te vindeca cu pastila”, a precizat Theo Trandafirescu.

Care este eficiența vaccinului

El a precizat că tratamentul antiviral trebuie administrat rapid, în cel mai scurt timp după ce organismul a fost infectat cu coronavirusul. Dacă infecția nu este recunoscută, iar pacientul ajunge prea târziu la spital, atunci tratamentul nu mai are nici un efect.  În schimb, un vaccin acționează tot timpul, încă de la administrarea sa, protejând de formele severe ale bolii.

„Deci există riscul, cu aceste pastille, să nu recunoști infecția şi să nu ajungi la timp la spital. Dacă o iei din timp, responsabil, precaut, există o șansă (…) Vaccinul acționează diferit pe un sistem imun și a fost gândit ca să prevină formele severe de boala. Deci cred că acționează complementar", a spus medicul Theo Trandafirescu, medic român la New York la Antena 3.