Evenimentul Zilei > Actualitate > Vacanță în Grecia? Testul este obligatoriu. Lista centrelor acreditate a fost publicată
Vacanță în Grecia? Testul este obligatoriu. Lista centrelor acreditate a fost publicată

Vacanță în Grecia? Testul este obligatoriu. Lista centrelor acreditate a fost publicată

Informație de ultimă oră pentru românii care vor să călătorească în Grecia. Ministerul Sănătăţii a publicat lista centrelor de testare acreditate.

Ministerul Sănătăţii a publicat pe site-ul www.ms.ro lista centrelor de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

„În sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătăţii a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele şi numerele de telefon ale acestora”, se arată într-o informare de presă a ministerului.

Toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, a informat, sâmbătă, MAE.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

Grecia, decizie de ultimă oră! Suspendă formularele de călătorie

Ieri, Grecia a anunțat că suspendă, până marți, emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul.

Astfel, cine a obținut formular până acum poate pleca în concediu în Grecia, cine nu, după ziua de marți. Aceasta în condițiile în care, de miercuri dimineață, e obligatorie prezentarea unui test negativ COVID la singurul punct de frontieră terestru deschis pentru intrarea turiștilor în țară, Kulata-Promachonas.

Pe site-ul pus la dispoziție de autoritățile elene pot completa acum formularul doar cei care merg cu avionul sau pe cale maritimă.

Autoritățile elene au precizat că testul COVID va fi necesar de miercuri, 15 iulie, de la ora 6 dimineața, și nu de marți, așa cum au anunțat inițial.

Testele trebuie să fie făcute cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară, la un laborator acreditat, altfel nu vor fi luate în considerare.

Chiar și așa, autoritățile elene precizează că turiștii vor fi testați aleatoriu în continuare.

Formularul online este necesar pentru intrarea în Grecia și trebuie completat cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul țării.

Agenţia France Presse scrie că, vineri, 29 de turişti veniţi din Bulgaria şi România au fost testaţi pozitiv la coronavirus la Promachonas.

Presa greacă a consemnat că 29 de turişti au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 după testele pe care le-au făcut vineri, 10 iulie, la punctul de frontieră Kulata-Promachonas.

Conform autorităţilor elene, citate de iefimerida.gr, turiştii infectaţi sunt cetăţeni din Bulgaria şi România.

Drept urma, Guvernul de la Atena a luat măsura ca va intra de marți în vigoare. Potrivit acesteia, pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomaţi, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare şi formularul online de către turişti, cu cel puţin 24 de ore înainte de intrarea în ţară.

Joi, Guvernul a exprimat îngrijorare în privinţa importului de Covid de la turiştii care intră în ţară, în special din ţările vecine din Balcani, dar şi din România. Pentru cetățenii sârbi, de câteva zile, accesul în Grecia a fost restricționat.

Ministerul de Externe din România a anunţat până acum trei turişti români confirmaţi cu Covid-19.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: