Evenimentul Zilei > Actualitate > USR Tineret a făcut acuzații grave la adresa DIICOT. Președintele CSM a reacționat, sesizând Inspecția Judiciară
USR Tineret a făcut acuzații grave la adresa DIICOT. Președintele CSM a reacționat, sesizând Inspecția Judiciară

USR Tineret a făcut acuzații grave la adresa DIICOT. Președintele CSM a reacționat, sesizând Inspecția Judiciară

Imaginea protestatarului Cristian Dide a fost apărată de către USR Tineret. Într-un comunicat, aceștia susține că, în cazul arestării protestatarului, este vorba despre un ”exces de zel nejustificat”. După publicarea comunicatului de către formațiune, Bogdan Mateescu cere Inspecției Judiciare apărarea independenței autorității judecătorești.

Marți, Bogdan Mateescu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a trimis o solicitare către Inspecția Judiciară cu privire la acuzele aduse de către USR Tineret în cazul arestării lui Cristian Dide pentru trafic de droguri. În solicitarea făcută de acesta, el cere apărarea independenței autorității judecătorești.

”Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, rep., pentru a efectua verificări în vederea apărării independenţei autorităţii judecătoreşti în ansamblul său, faţă de comunicatul prezentat în mai multe articole de presă, care ar fi fost formulat de o formaţiune politică şi realizat ca urmare a dispunerii unei măsuri preventive într-o cauză penală.

Preşedintele a realizat acest demers consecvent principiilor care guvernează activitatea autorităţilor judiciare, fiind de esenţa unui sistem judiciar independent ca măsurile organelor judiciare să vizeze exclusiv interpretarea şi aplicarea legii, ele nefiind dispuse pentru a răspunde aşteptărilor vreunei formaţiuni politice; discursul privind statul de drept nu poate fi adaptat exclusiv dorinţelor provenite dintr-o parte sau alta a spectrului politic.

Pentru consolidarea încrederii în funcţionarea autorităţii judecătoreşti, exclusiv în temeiul legii şi în afara oricăror influenţe, concluziile verificărilor vor fi prezentate opiniei publice imediat după analiza acestora în cadrul Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit competenţelor sale legale”, transmite CSM.

USR Tineret aruncă acuzații grave asupra celor de la DIICOT în ceea ce privește arestarea lui Dide

Reacția lui Bogdan Mateescu vine după ce USR Tineret a lansat acuzații grave asupra celor de la DIICOT, caracterizând arestarea lui Cristian Dide drept un “eveniment aberant”. Ei susțin că fondurile structurilor de intervenție ale statului sunt cheltuite ”pentru cercetarea activiștilor civici care procură plante agricultural-industriale legale în Uniunea Europeană”.

“Fondatorul Evoluţie În Instituţie şi Legalizăm.ro a cumpărat de pe internet plante legale de cânepă industrială (sub 0.2% THC) şi a trimis, timp de 2 ani, colete către DIICOT pentru a semnala cât de uşor se poate procura planta de canabis în România. Plantele trimise către DIICOT au aceeaşi şansă de a avea un efect psihoactiv pe care o are o ciocolată ROM de a te ameţi. Printr-un exces de zel nejustificat, DIICOT Iaşi a iniţiat arestarea preventivă timp de 30 de zile, în pofida chitanţelor, materialelor audio & video şi dovezilor trimise dinadins de către Dide spre diferite filiere DIICOT”, a transmis USR Tineret.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: