Evenimentul Zilei > Politica > USR-Plus, atac dur la viitorii parteneri: „PNL nu e pom de Crăciun”
USR-Plus, atac dur la viitorii parteneri: „PNL nu e pom de Crăciun”

USR-Plus, atac dur la viitorii parteneri: „PNL nu e pom de Crăciun”

Este distanță mare de la discuții până la o înțelegere între partidele care negociază pentru formarea unei majorități.

Tudor Pop, deputat din partea USR, a vorbit despre negocierile ce s-au desfășurat sâmbătă și duminică, pentru formarea unei majorități parlamentare. Discuțiile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR nu au mers prea bine, iar cei Tudorel Pop a afirmat că formațiunea politică din care face parte nu se va mulțumi doar cu un rol decorativ.

„Facem guvern împreună cu PNL, nu în jurul PNL, că PNL nu e pom de Crăciun şi nici noi nu suntem pe post de globuri. Noi am primit mandat de la oameni pentru a guverna într-o majoritate de centru dreapta reformatoare, nu pentru a face figuraţie pe lângă Ludovic Orban. şi vom respecta acest mandat. Din păcate, PNL a venit la discuţii şi a zis aşa: noi avem deja premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor, hai să înceapă negocierea!”, a afirmat politicianul într-o postare pe contul de Facebook.

„Aproape jumătate dintre ei au votat USR PLUS şi UDMR”

El a continuat: „Cu o astfel de atitudine la adresa celor care ar trebui să-ţi fie parteneri nu îţi găseşti aliaţi pentru o majoritate. Votul din 6 decembrie obliga partidele de centru dreapta la parteneriat, mai ales în condiţiile unui PSD încă puternic. Acesta este mandatul dat de votanţii dreptei. Dacă voiau guvernare PNL cu sateliţi care să facă figuraţie, votau covârşitor PNL. Însă aproape jumătate dintre ei au votat USR PLUS şi UDMR.”

„PNL vrea pozițiile cheie în Executiv și Legislativ”

Se pare că tensiunea dintre USR-PLUS și PNL este maximă, din cauza pretențiilor pe care le au liberalii. „PNL vrea poziţiile cheie în Executiv şi Legislativ, pentru a controla şi guvernul şi majoritatea parlamentară, iar celelalte partide doar să-i asigure majoritatea.

A luat 25% la alegeri şi are pretenţii de partid cu 45%. Nu vom accepta ca PNL să aibă toate poziţiile de decizie, iar noi doar să executăm”, a mai afirmat politicianul de la USR.