Rezultatul de la alegerile europarlamentare le-a dat curaj celor de la USR, care se gândesc la guvernare. În cazul în care planul va merge șnur, formațiunea politică condusă de către Dan Barna va implementa niște măsuri fiscale revoluționare.

USR vrea „impozitare zero” pentru salariul minim

Claduiu Năsui, deputat USR a dezvăluit câteva inițiative din politica economică a partidului, care ar putea fi aplicate, în cazul unei guvernări. Mai precis, useriștii se gândesc să scadă impozitul pe salarii și să reducă total impozitul pentru salariul minim.

„Și să nu uităm, cea mai mare taxă ascunsă unde statul nostru este campion: inflația. România e de multă vreme pe locul întâi în Europa la inflație. De ce? Pe scurt pentru că avem deficite foarte mari. Dar de ce avem aceste deficite? Pentru că partidul social democrat a ales să explodeze cheltuielile statului în ultimii doi ani (+46 miliarde în 2018 și +34 miliarde în 2017). Ne-au mințit că au bani suficienți, după care au început să tot introducă taxe noi (…) România are nevoie de reformă ca de aer. Dacă nu mai vrem să fim pe locul întâi la atâtea performanțe negative și dacă nu mai vrem să plece pur și simplu românii din țară avem nevoie de reforme reale. Reformă în educație. Reformă în sănătate. Dar, mai ales, reformă în economie. Trebuie să reducem taxele pe muncă prin scutirea salariului minim (#ZeroTaxePeSalariulMinim) și să încurajăm anterprenoriatul mic și mijlociu prin debirocratizare masivă. Pentru toate acestea trebuie #viziune și #curaj. Doar așa vom putea repara România”, a notat Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: