Evenimentul Zilei > Social > Următorul papă va fi african? Cardinalul Robert Sarah are o viziune diferită de a Papei Francisc
Următorul papă va fi african? Cardinalul Robert Sarah are o viziune diferită de a Papei Francisc

Următorul papă va fi african? Cardinalul Robert Sarah are o viziune diferită de a Papei Francisc

După ce Obama a devenit președinte al SUA, acum pare să fie rândul Bisericii Catolice să aleagă un papă african în fruntea sa. Cum Papa Francisc are probleme de sănătate și a vorbit în repetate rânduri despre o posibilă retragere, acest moment ar putea fi mult mai aproape decât ne imaginăm.

Cardinalului Robert Sarah nu-i place că presa spune despre el că s-ar opune Papei Francisc. Susține că astfel de articole înseamnă o denaturarea realității. Și, până la un punct, chiar e adevărat. Cardinalul african nu a lucrat niciodată pentru dezintegrarea Bisericii. Cu toate astea, Sarah a pus uneori probleme care au făcut ca „tradiționaliștii” și conservatorii din Biserică să-l vadă ca pe liderul lor.

Sarah susține celibatul preoților

Într-o carte scrisă împreună cu papa emerit Joseph Ratzinger: Sarah și-a exprimat toată opoziția față de revizuirea regulii celibatului preoților. El și fostul papă consideră că această regulă e chiar centrul vieții ecleziastice.
De asemenea, Sarah nu pare în favoarea unor idei pe care Papa Francisc pare să le ia în calcul- hirotonirea femeilor sau binecuvântarea cuplurilor de același sex.

O altă viziune despre imigrație

Mai mult, deși s-a născut la sfârșitul celui de-al doilea război mondial într-un mic sat din Guineea Franceză, Sarah are idei opuse actualului papă și în ceea ce privește imigrația. „Toți migranții care sosesc în Europa sunt fără muncă, fără demnitate. Oare asta dorește Biserica? Biserica nu poate colabora cu noua formă de sclavie care a devenit imigrație în masă ”. Cardinalul se întreabă, de asemenea, ce se va întâmpla cu țările Africii dacă imigrația în masă continuă: „Cum se vor dezvolta aceste națiuni, dacă atât de mulți muncitori aleg calea exilului? (…) Există un mare risc ca Occidentul să dispară, invadat de străini, la fel cum Roma a fost invadată de barbari. Vorbesc ca african. Țara mea este în mare parte musulmană. Cred că știu despre ce vorbesc ”.
Sarah nu se opune primirii și sprijinirii oamenilor care provin din periferiile „economico-existențiale” ale lumii (așa cum le numește Papa Francisc), dar percepe pericolul ca religia creștină să înceteze a mai fi majoritară pe Vechiul Continent, scrie ziarul Italian Il Giornale.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: