Ungurii trimit o undă de şoc în toată Europa! Decizie incredibilă luată în plin război. Cum îl protejează pe Vladimir Putin

Ungurii trimit o undă de şoc în toată Europa! Decizie incredibilă luată în plin război. Cum îl protejează pe Vladimir Putin Sursa: Arhiva EVZ

Germania și Ungaria nu sunt de acord cu impunerea unor sancțiuni Rusiei care să pericliteze aprovizionarea cu gaze din această țară. Oficialii celor două state susțin că nu-și pot asigura necesarul de energie fără aceste importuri, din Rusia.

Două state membre ale Uniunii Europene, Germania și Ungaria nu văd cu ochi buni extinderea sancțiunilor impuse Rusiei și la livrările de gaze naturale și petrol. Aceasta cu toate că banii obținuți din astfel de tranzacții reprezintă una dintre principalele surse de finanțare ale regimului de la Kremlin.

O reacție în acest sens a venit de la cancelarul german, Olaf Scholz. Acesta a declarat că Europa nu-și poate asigura aprovizionarea cu energie fără a face importuri din Rusia. Pe de altă parte, Ungaria spune că cei ce susțin astfel de sancțiuni vor ca poporul „să plătească prețul războiului”, după cum relatează Capital.

Olaf Scholz a declarat că livrările de energie au fost excluse în mod deliberat de pe lista sancțiunilor aplicate Rusiei. El a precizat că gazele achiziționate din această țară reprezintă o sursă esențială pentru  pentru viața generală, de zi cu zi a cetățenilor săi, după cum relatează CNN.

Ne puteți urmări și pe Google News

Foto: EPA/JOHN THYS / POOL ALTERNATIVE CROP

Ungaria nu vrea să renunțe la gazul rusesc

La rândul său, Ungaria susține un punct de vedere similar. Ministrul ungar de Finanțe, Mihaly Varga, a declarat că guvernul său nu va sprijini nici o sancțiune asupra importurilor de energie din Rusia.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, oficialul de la Budapesta a vorbit despre prejudiciul pe care sancțiunile impuse Moscovei le aduce economiei țării sale. Mai exact, Mihaly Varga a precizat că persoanele care cer extinderea sancțiunilor își doresc doar ca poporul maghiar să fie cel ce plătește prețul războiului.

„Cei care cer extinderea sancțiunilor, vor ca poporul maghiar să plătească prețul războiului”, a declarat ministrul Varga.

sursa: facebook

Europa trebuie să se îndepărteze de Rusia

Pe de altă parte, premierul britanic Boris Johnson a declarat că opțiunile care erau de neconceput în urmă cu trei săptămâni, sunt acum „pe masă”. El a menționat totodată Europa trebuie să se îndepărteze cât mai repede de dependența de hidrocarburile din Rusia. Boris Johnson a făcut referire la petrolul și gazele rusești.

„Trebuie să luăm în considerare cum ne putem îndepărta cu toții cât mai repede posibil de dependență, dependență de hidrocarburile rusești, petrol și gaze rusești. Toată lumea face asta. Toți sunt în aceeași călătorie. Unele țări o vor găsi mai rapid și mai ușor decât altele”, a adăugat premierul Marii Britanii.

Uniunea Europeană achiziționează, din Rusia, aproximativ 40% din necesarul de gaze și în jur de 27% din necesarul de petrol.

Stalele Unite pregătesc stoparea importului de petrol rusesc

Statele Unite plănuiec un set drastic de sancțiuni pentru Rusia, care vizează inclusiv stoparea livrărilor de petrol. Secretarul de stat Antony Blinken a declarat într-un interviu acordat pentru CNN că Statele Unite lucrează cu aliații săi din Europa pentru a analiza posibilitatea interzicerii importurilor de petrol din Rusia. Este parte a efortului menit să pedepsească Kremlinul în contextul acestui război din Ucraina.

O astfel de interdicție, pentru importurile de petrol ruses car avea un impact limitat în Statele Unite. Aceasta deoarece Rusia livrează mai puțin de 2% din petrolul consumat în America.