Evenimentul Zilei > International > Ungaria nu va primi refugiați afgani. Maghiarii nu vor să plătească pentru politica lui Biden
Ungaria nu va primi refugiați afgani. Maghiarii nu vor să plătească pentru politica lui Biden

Ungaria nu va primi refugiați afgani. Maghiarii nu vor să plătească pentru politica lui Biden

Un secretar de stat din Ministerul de Externe de la Budapesta a anunțat că Ungaria nu va primi niciun refugiat afgan, cu o singură excepție.

Levente Magyar a amintit că, în ultima perioadă, toată lumea a putut urmări cum se prăbuşeşte complet sistemul militar şi politic din Afganistan, în urma unei decizii geostrategice greșite a SUA.

După cum a explicat politicianul, citat de MTI, Guvernul ungar nu este dispus să deconteze pe seama poporului ungar consecinţele acestei decizii geopolitice greşite şi operaţiunea geopolitică implementată greşit.

“Nu acceptăm aşteptările, iniţiativele şi solicitările care fac referire şi la Ungaria să accepte fără restricţii pe oricine
doreşte să părăsească Afganistanul în aceste zile şi săptămâni dificile. În comunitatea internaţională circulă astfel de documente, solicitând ţărilor care au avut cândva trupe în Afganistan, şi în general ţărilor occidentale, să accepte migranţii afgani fără niciun fel de restricţii sau limitări”, a spus secretarul de stat de la Budapesta.

Singura excepție permisă de Ungaria

În cadrul conferinţei de presă susţinute de Levente Magyar acesta a mai spus că numărul maghiarilor care se află în Afganistan nu este mare, astfel că aceştia vor intra cu toţii într-un singur avion. Repatrierea a 26 dintre ei este deja asigurată, aceste persoane vor ajunge în Europa în cel mai scurt timp, a adăugat oficialul.

Pe lângă cetăţenii maghiari, statul ungar vrea să-i mai ajute şi pe afganii care de-a lungul vremurilor au fost traducătorii soldaţilor maghiari, respectiv şi pe familiile lor. Probabil că este vorba despre sute de persoane, “îi cunoaştem, ştim că se află în pericol de moarte, salvarea lor este datoria noastră morală”, a punctat secretarul de stat.

Cu toate acestea, nu se poate pune problema ca Ungaria să participe, la modul general vorbind, la distribuirea şi la primirea unor refugiaţi afgani, a declarat Levente Magyar.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: