Evenimentul Zilei > Social > Unde plecăm de Ziua Îndrăgostiților? Top 5 cele mai frumoase destinații din Europa
Unde plecăm de Ziua Îndrăgostiților? Top 5 cele mai frumoase destinații din Europa

Unde plecăm de Ziua Îndrăgostiților? Top 5 cele mai frumoase destinații din Europa

Valentine’s Day (Ziua Îndrăgostiților) se apropie cu pași repezi, iar dacă vrei să îți surprinzi partenerul sau partenera, unul dintre cele mai bune cadouri poate fi un citybreak, o excursie departe de agitația și haosul în care trăim zi de zi.

Când vine vorba de city break, țările din Europa ne prezintă o mulțime de oferte care de care mai trenante, astfel nu ne putem plânge că nu avem de unde alege.

Ba mai mult, odată cu apariția zborurilor low-cost, o escapadă romantică prin Europa a devenit mult mai accesibilă. Sigur, pentru a achiziționa biletele de avion la un preț bun trebuie respectăm două criterii importante: compararea a cât mai multor oferte și achiziționarea acestora din timp.

Revenind la capitolul „destinații”, în cazul în care nu știți unde să petreceți un week-end romantic, noi vă propunem o listă cu top 5 cele mai romantice orașe din Europa.

     1.Paris

Bineînțeles că Parisul, Capitala Franței, nu poate lipsi din lista orașelor pentru un citybreak romantic. Priveliștea de pe Arcul de Triumf, o plimbare cu vaporul pe râul Sena, o plimbare romantică la apus pe Bulevardul Champs-Élysées urmate de o cină la celebrele restaurante Dans le Noir? și Restaurant Le Cinq, o vizită în Montmartre, cartierul artiștilor din Paris, sunt doar câteva dintre sutele de lucruri și activități pe care le puteți face în „Orașul Iubirii”.

Ce poate fi mai frumos decât să admirați apusul de pe malul râului Sena și să vă bucurați de delicatesele culinare pe care le oferă Parisul?

Parisul este unul dintre cele mai vizitate orașe din întreaga lume, iar cultura, gastronomia, atracțiile turistice și frumusețea îl transformă în destinația ideală pentru Ziua Îndrăgostiților.

Cu toate că orașul este „pictat” în nuanțe de gri, frumusețea lui este una aproape sfâșietoare și copleșitoare.

  1. Roma

Orașul celor 7 coline este una dintre cele mai populare destinații pentru un citybreak. Capitala Italiei duce o luptă acerbă cu Paris la capitolele artă, gastronomie și obiective turistice. Astfel, Roma nu putea lipsi din această listă. Restaurantele cochete, pastele și pizza al căror miros te ademenește la fiecare pas, gelateriile cu cele mai fine și cremoase sortimente de înghețată, sunt puținele dintre extrem de multele motive pentru care toată lumea iubește Roma.

În ceea ce privește atracțiile turistice, Piața San Pietro, Basilica San Pietro și vizita la Vatican, Castelul Sant Angelo și Podul Sant Angelo sunt locurile din Roma care te vor cuceri fără doar și poate.

Pe lângă acestea, dacă alegeți să mergeți în Roma, trebuie neapărat să vizitați Fontana di Trevi, unul dintre cele mai frumoase și impresionante obiective turistice din lumea. Legenda spune că dacă doriți să vă întoarceți la Roma, trebuie să aruncați o monedă în celebra fântână.

  1. Viena

Cine nu și-ar dori să fugă pentru câteva zile în orașul muzicii și al valsului? Pe lângă faptul că Viena este orașul cu cea mai mare calitate a vieții, Capitala Austriei reprezintă destinația perfectă pentru îndrăgostiți. Imperială și grandioasă, Viena vă oferă o gamă largă de atracții turistice și activități care vă vor umple excursia de momente de neuitat.

O plimbare cu birja trasă de cai, urmată de o „excursie” prin Cartierul Muzeelor și plimbările prin împrejurimile palatelor Schonnbrunn, Belvedere și Hofburg sunt numai câteva dintre activitățile care vă vor transforma escapada într-una dintre cele mai frumoase amintiri.

În ceea ce privește gastronomia, dacă alegeți să petreceți Ziua Îndrăgostiților în Viena, nu trebuie să ratați unele dintre cele mai populare preparate tradiționale precum Wiener Schnitzel și celebrul Ștrudel cu Mere.

Bonus. Dat fiind faptul că celebrul Sigmund Freud a trăit o mare parte din viață aici, Viena mai este cunoscut drept Orașul Viselor.

  1. Budapesta

Budapesta, sau orașul celor 9 poduri peste Dunăre, este, fără doar și poate, unul dintre cele mai frumoase și romantice orașe din Europa.

Orașul aflat în apropierea graniței cu România reprezintă una dintre perlele Ungariei. Dacă optați pentru un citybreak în Budapesta cu siguranță nu veți regreta. Primul obiectiv turistic pe care trebuie să îl bifați de pe lista de „to do” este Parlamentul maghiar. Celebrul palat situat pe malul Dunării vă va oferi o priveliște care vă va tăia răsuflarea.

Pe lângă arhitectură, cultură și gastronomie, Budapesta și câștigat faima și datorită celor nouă 9 poduri care „îmbrățișează” Dunărea: Podul Árpád, Podul cu Lanțuri, Podul Elisabeta, Podul Libertății, Podul Margareta, Podul Megyeri, Podul Petőfi, Podul Rákóczi și Podul Feroviar de Nord.

Pasionații de istorie și cultură trebuie să nu rateze plimbarea pe malul Dunării în zona în care sunt așezate 60 de perechi de încălțăminte în memoria victimelor Holocaustului.

Bonus. În Budapesta găsiți și Muzeul Casa Terorii, sigurul astfel de muzeu din lume. Casa Teorii  este un monument construit în memoria victimelor regimurilor totalitare din Europa. Cu toate că pentru unii dintre dumneavoastră Casa Teorii nu ar putea reprezenta cea mai  plăcută experiență, muzeul ține vie amintirea celor care au luptat pentru libertate și șanse mai bune.

  1. Sinaia

Cum să lipsească din acest top Sinaia, Orașul Regilor. Situat în inima munților, Sinaia este destinația ideală pentru cei care cor să petreacă Ziua Îndrăgostiților pe meleagurile României.

Deși este un oraș micuț, Sinaia reprezintă un simbol al eleganței și sânul monarhiei românești.

O vizită la Castelul Peleș, pe „Drumul Regalității”, urmată de o plimbare cu telecabina până la Cota 14000 sau, pentru cei mai aventuroși, la Cota 2000, și o cină romantică la unul dintre localurile cochete ale „Orașului Regal”, pot reprezenta cea mai plăcută și relaxantă metodă de a petrece Ziua Îndrăgostiților.

Nu degeaba producătorii filmelor Un prinț de Crăciun, Un prinț de Crăciun: Nunta regală și Un prinț de Crăciun: Bebelușul regal au ales să filmeze unele dintre cele mai populare filme Netflix la Castelul Peleș.

Sinaia, un oraș simplu dar elegant, reprezintă una dintre cele mai populare destinații turistice din România.