Evenimentul Zilei > Monden > Una dintre cele mai frumoase destinații pentru vacanță riscă să dispară de pe fața pământului
Una dintre cele mai frumoase destinații pentru vacanță riscă să dispară de pe fața pământului

Una dintre cele mai frumoase destinații pentru vacanță riscă să dispară de pe fața pământului

Insulele Maldive ar putea să nu mai prindă sfârșitul acestui secol, dacă nivelul oceanelor va crește în continuare, pe fondul topirii ghețarilor.

Insulele Maldive sunt într-un mare pericol și riscă să dispară de pe fața pământului, până la sfârșitul acestui secol. Problemele sunt create de schimbările de climă. Un subiect asupra căruia își îndreaptă atenția, în ultima vreme, cel puțin la nivel declarativ, țările bogate. „Dacă deteriorarea mediului va continua în acest ritm, țara nu va mai fi aici până în 2.100. Nu vom supraviețui”, a declarat ministrul Aminath Shauna într-un interviu acordat pentru CNBC.

Insulele Maldive, în pericol să dispară sub ape până în anul 2100

„Schimbările climatice sunt reale și suntem cea mai vulnerabilă țară din lume. Nu există un teren mai înalt pentru noi… suntem doar noi, sunt doar insulele noastre și marea”, a mai afirmat ministrul din Insulele Maldive.

Din cauza schimbărilor climatice, aproximativ 80% dintre oameni vor fi afectați până în anul 2050, conform unei predicții făcute de reprezentanții Forumului Economic Mondial. Până în anul 2100, pe fondul topirii ghețarilor, nivelul oceanelor ar ajunge să crească alarmant, cu 1,1 metri. De aici provin perspectivele sumbre pe care le au Insulele Maldive, aflate în Oceanul Indian.

80% din cele 1.192 de insule care alcătuiesc arhipelagul se află la doar un metru deasupra nivelului mării. În aceste condiții geografice, ele sunt extrem de vulnerabile în față pericolului reprezentat de creșterea nivelului apelor. Deja 90% din insule au raportat inundații, 97% eroziuni ale țărmului și 64% eroziuni în serie, a mai declarat ministrul Aminath Shauna.

„Avem nevoie ca fiecare om să abordeze schimbările climatice la un nivel personal și la un nivel politic de către guverne”

„Veniturile, hrana și supraviețuirea noastră depind de felul în care abordăm astăzi aceste vulnerabilități. Viitorul țării noastre, al poporului nostru și al culturii noastre, toate depind de acțiunile noastre de astăzi. Avem nevoie ca fiecare om să abordeze schimbările climatice la un nivel personal și la un nivel politic de către guverne.

Sunt necesare urgent obiective ambițioase pentru a ajuta nu doar Maldivele, ci toate micile state insulare”, a mai spus ministrul din Insulele Maldive.

 

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: