Evenimentul Zilei > International > Un veteran din al Doilea Război Mondial s-a vindecat de COVID-19. ”La cei 102 ani ai mei, m-am născut a doua oară”
Un veteran din al Doilea Război Mondial s-a vindecat de COVID-19. ”La cei 102 ani ai mei, m-am născut a doua oară”

Un veteran din al Doilea Război Mondial s-a vindecat de COVID-19. ”La cei 102 ani ai mei, m-am născut a doua oară”

Un veteran rus din al Doilea Război Mondial s-a vindecat de coronavirus, după ce a suferit afecțiuni pulmonare severe. Cazul este unul excepțional.

Un bărbat rus, veteran din al Doilea Război Mondial, s-a vindecat de infecția cu coronavirus, după ce a suferit afecțiuni pulmonare grave și a fost internat chiar și la secția de Terapie Intensivă. Acesta a fost bine tratat și ținut constant sub observație de medicii din oraşul Koroliov. ”La cei 102 ani ai mei, m-am născut a doua oară”, s-a exprimat bărbatul.

Veteran de război, în vârstă de 102 ani, s-a vindecat de COVID-19

Un bărbat rus în vârstă de 102 ani, veteran din al Doilea Război Mondial, s-a vindecat de COVID-19, au anunțat surse oficiale pentru presa internațională, citată de Reuters.

Cazul de față este unul excepțional întrucât, până în prezent, un număr foarte redus de persoane vârstnice, care au prezentat forme grave de coronavirus, au reușit să lupte împotriva bolii.

Primarul orașului Koroliov, Alexandr Jodiriov, le-a mulţumit personal cadrelor medicale care au salvat viaţa veteranului.

Ce simptome a prezentat bărbatul. ”M-am născut a doua oară”

Potrivit presei internaționale, veteranul, pe nume Nikolai Bagaev, a fost internat 37 de zile într-un spital din oraşul Koroliov, aflat în apropiere de Moscova.

Acesta a prezentat afecțiuni grave la nivelul plămânilor și a fost transferat la secția de Terapie Intensivă a unității medicale în care a fost internat.

”La cei 102 ani ai mei, m-am născut a doua oară”, a declarat Nikolai Bagaev, dintr-un scaun cu rotile, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Care este situația epidemiologică din Rusia

Rusia trece în prezent printr-un nou val de infectări cu coronavirus, provocat de tulpina Delta. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 24.072 de noi cazuri de COVID-19 şi 779 de decese asociate acestei boli.

Cercetătorii de la Institutului Gamaleya au sugerat, recent, că o nouă variantă ar putea fi de vină pentru numărul mare de cazuri de infectare cu COVID-19.

Aceștia încearcă acum să afle dacă vaccinurile actuale sunt eficiente împotriva tulpinei mutante „Moscova”. Cu toate acestea, oficialii ruși din domeniul sănătății nu au dezvăluit public niciun detaliu despre noua variantă, însă presa locală scrie că experții sunt siguri că vaccinurile ar trebui să fie în continuare eficiente.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: