Evenimentul Zilei > Social > Un profesor universitar a murit după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer
Un profesor universitar a murit după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer

Un profesor universitar a murit după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer

Un profesor universitar  a murit după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer. Ioan Dzitac a încetat din viață după ce i s-a administrat prima doză de vaccin anti-COVID-19.
Un profesor universitar a murit după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer. Profesorul din Oradea a murit după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Un profesor universitar a murit după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer

Profesorul Ioan Dzitac a fost vaccinat pe data de 21 ianuarie şi nu a fost depsitat pozitiv, el fiind. Momentul vaccinări l-a postat contul său de Facebook.
„Azi m-am vaccinat la Centrul din Orăşelul Copiilor din Oradea. Organizare foarte bună, totul a fost conform programării. Floare la ureche. 22.01.2021: Totul este OK după Pfizer-BioNTech vaccin”, a scris profesorul pe social media.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, păr şi îmbrăcăminte de exterior

Profesorul universitar avea 68 de ani. S-a declanşat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă susţine că nu există, în prezent, elemente care să lege decesul profesorului Dzitac de vaccinul Pfizer.  Ioan Dzitac a fost rector al Universităţii Agora Oradea. Peste 7 zile ar fi împlinit 68 de ani. Autorităţile au declanşat o anchetă în urma morţii profesorului iar necropsia urmează să stabilească motivul exact al decesului.

Un alt caz cutremurător: O asistentă a murit acasă la câteva zile după doza de rapel

Pe 28 ianuarie, o asistentă de la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Capitală a murit la scurt timp după ce a primit rapelul.

Femeia avea 55 de ani şi, dinpăcate, a murit la domiciliu la șapte zile distanță după ce i s-a administrat și cea de-a doua doză de vaccin.

Dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a confirmat decesul și a declarat că nici după prima doză, şi nici după rapel nu au fost reacții adverse.

“Colega noastră care avea doar 55 de ani, a decedat la domiciliu în 28 ianuarie, doza de rapel a fost efectuată în 21.01.2021. Menționez că nici după prima doză, nici după rapel nu au fost reacții adverse la colega noastră”, a declarat Beatrice Mahler.